Fajah Lourens Beeld © ANP

Fajah Lourens was zichzelf een beetje kwijt: 'Liever voor mezelf'

30 september 2020 13:07

Niet alleen de wereld staat al maanden 'op pauze', ook Fajah Lourens (39) heeft de afgelopen tijd even een pas op de plaats gemaakt. Bewust leven deed de fitnessgoeroe al een tijdje, maar door corona werd het een en ander versneld. "Huilbuien, onrustig gevoel, kribbig zijn: ik had het allemaal", doet ze een boekje open in tijdschrift 'Flair'.

"Ik stond altijd ‘aan’ en dat is gewoon niet goed"

Al vier jaar is haar Killerbody-methode een groot succes, maar het werd Fajah zelf dit jaar allemaal een beetje te veel. "Omdat ik die dieetboeken heb geschreven, vond ik dat ik mezelf als voorbeeld moest stellen, dus veel sporten en op mijn eten letten. Maar dat is gewoon niet altijd vol te houden", vertelt ze openhartig.

"Ik luister eigenlijk steeds beter naar mijn lichaam", gaat ze verder. "Een paar jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan. Ik werkte te hard en teveel, en dat ging uiteindelijk ten koste van mijn gezin en gezondheid. Ik stond altijd aan en dat is gewoon niet goed. Ik moest leren om dingen los te laten, wat lastig is als je een eigen bedrijf hebt en je, zoals ik, een perfectionist bent."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Een vollere bilpartij krijgen? Fajah Lourens heeft de antwoorden

Omdat ze zichzelf flink tegenkwam, besloot ze te leren om minder hoge eisen aan zichzelf te stellen. Fajah: "Dat ik dat niet meer van mezelf verwacht, is heel bevrijdend: het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Ik ben altijd iemand geweest die goed naar haar gevoel heeft geluisterd. Maar dat contact met mezelf was ik een beetje kwijtgeraakt."

"Misschien is dat wel een mooie conclusie: dat ik liever voor mezelf ben geworden", zegt Fajah aan het einde van het interview. "Gek hè, als mensen zoiets zeiden, dacht ik altijd: 'Ja, ja, het zal wel', en hup, dan ging ik gewoon weer door. Maar ik merk nu pas hoe fijn dat eigenlijk is, lief zijn voor jezelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens komt met eigen realityshow

Ze doet dan misschien zelf een stapje terug, haar Killerbody-imperium wordt ondertussen steeds groter. Hieronder vertelt ze er meer over.

Fajah Lourens brengt nóg meer killerbody-producten op de markt

01:56