Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Miljuschka: 'Toen ik 55 kilo woog, vond ik mezelf niet mooi'

01 oktober 2020 07:01

Vetrollen, cellulite en hangbillen: Miljuschka Witzenhausen (35) wil het allemaal aan de wereld laten zien. Deed ze al via Instagram, maar nu doet ze dat ook met haar documentaire '#eerlijkefoto', die vanaf 1 oktober op Videoland te zien is. "Ik geef letterlijk alles bloot. Het is wel even wat anders dan een receptje koken op tv", vertelt ze aan het ANP.

"Bij 75 kilo plus zit ik heel lekker in m'n vel"

In de documentaire komen onder anderen Victoria Koblenko, Famke Louise en Linda de Mol aan het woord. Allen over hun eigen manier om met hun lichaam en alle beeldvorming daar omheen om te gaan. Zelf plaatste Miljuschka bijna een jaar geleden haar eerste 'echte' foto. "Dat was er eentje van mijn vetrollen. Ik kreeg veel reacties, waaronder ook negatief", vertelt ze. "Ik dacht: laten we op zoek gaan naar waar al die meningen vandaan komen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Miljuschka Witzenhausen onder vuur om Weight Watchers-reclame

Een paar jaar geleden ging bij Miljuschka zelf de knop om. "Ik zag opeens: je kan voller zijn, cellulitis hebben én succesvol zijn. Ik heb ervoor gekozen om al die meisjes met een wespentaille te ontvolgen op sociale media. Je kan zelf bepalen wat je ziet, en ik probeer dat opbouwend en vol energie te houden."

Dat doet ze ook voor haar dochter. "Ik word soms zelfs onzeker van alle perfecte plaatjes online en ik ben 35", vertelt de presentatrice. "Als ik nu naar mijn dochter kijk denk ik: je staat op zich wel stevig in je schoenen, maar ik kijk soms wel met samengeknepen billen naar de toekomst."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Miljuschka in tranen door felicitatie moeder Astrid Holleeder

In de documentaire staat Miljuschka regelmatig in haar ondergoed, iets waar ze heel weinig moeite mee heeft. "Al vroeg ik me wel af of er nog eens een dag kwam dat ik m'n kleren aanhoudt", lacht ze. "Toen ik bij tv begon woog ik 55 kilo, doe daar nu maar 20 kilo bovenop. Ik vond mezelf toen al niet mooi, ik was nooit goed genoeg."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Miljuschka komt met #eerlijkefoto-docu op Videoland

Nu zit ze goed in haar vel, ondanks of misschien wel vanwege die extra kilo's. "Bij 75 kilo plus zit ik heel lekker in m'n vel. Dan denk ik: fuck it, I own it. We veroordelen elkaar allemaal. Ik hoop dat iedereen uiteindelijk in de spiegel kijkt en gelukkig is. Word je eigen cheerleader."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!