Famke Louise Beeld © RTL Boulevard

Famke Louise moest beveiliging na Jinek: 'Ze trapten tegen mijn auto'

1 oktober 2020 12:41

Famke Louise (21) heeft een pittige week achter de rug. Nadat allerlei influencers hun ongenoegen uitten over de coronamaatregelen met de hashtag #ikdoenietmeermee, werd de zangeres mede dankzij haar optreden in 'Jinek' tot zondebok bestempeld. Vanavond vertelt ze in RTL Boulevard hoe ze dat ervaren heeft.

"Gommers was gewoon heel lief en dat had ik echt even nodig"

Famke Louise doet exclusief haar verhaal na corona-debacle

01:02

Famke Louise vertelt in de uitzending van vanavond dat ze een verschrikkelijke week heeft gehad. Zo is ze door mensen belaagd en moest ze als gevolg daarvan met beveiliging over straat. Niemand minder dan Diederik Gommers (56) sleepte haar door deze moeilijke periode heen.

De dag nadat ze te zien was in Jinek werd ze in haar auto opgeschrikt door een gewelddadige actie. "Op een gegeven moment wordt er tegen mijn auto getrapt en mensen bonken tegen het glas aan. Er zit een hele deuk in. Dat heeft me wel geraakt."

De situatie zorgde ervoor dat Famke daarna beveiligd moest worden door twee bodyguards. "Want het was gewoon te gevaarlijk", legt ze uit. "Dat heeft mij mentaal wel echt kapotgemaakt. Daar ben ik nu nog van aan het bijkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise en Diederik Gommers samen naar Jinek

Famke Louise was vorige week in Jinek te gast samen met voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers. Na de uitzending wisselden de twee nummers met elkaar uit. "Hij heeft mij na de uitzending elke dag gebeld." Volgens de influencer heeft Gommers haar ontzettend gesteund en door deze moeilijke tijd heen gesleept. "Gommers was gewoon heel lief en dat had ik echt even nodig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise in de leer bij IC-arts Diederik Gommers

Famke Louise ging op bezoek bij Gommers in het Erasmus MC. Hier spraken ze over het coronavirus. "Ik ben wel meer te weten gekomen over het virus en wat het virus doet. Wat het effect op het lichaam is."

De twee komen samen met een campagne. "Dat hebben we samen bedacht en daar hebben we samen over gebrainstormd." Volgens Famke zitten er namelijk veel mensen met vragen over het virus. "Vandaar dat wij een heel toffe campagne gaan opnemen maandag." Influencers en jongeren krijgen hierin de kans om kritische vragen te stellen aan experts. "Het zal waarschijnlijk live te zien zijn op mijn YouTube-kanaal."

Famke vertelt vanavond haar hele verhaal in RTL Boulevard, vanaf 18.35 uur op RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen neemt het op voor Famke Louise na afgang Jinek