Jan Kooijman Beeld © ANP

Jan Kooijman voelt zich vaak 'niet op zijn plek'

04 oktober 2020 13:11

Jan Kooijman (39) vindt het jammer dat hij alleen gevraagd wordt voor grote publieksproducties. De acteur zou ook wel eens een heel andere rol willen spelen in een dramaserie, kleinschalige film of in een toneelstuk, zei hij zondag in het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune'.

"Ik beschouw mezelf het meest als acteur, maar aan de andere kant voel ik me ook overal een beetje tussen vallen"

"Als ik nu naar mijn werk kijk, ben ik nog steeds bezig mijn plek te veroveren en op een bepaalde plekken een strijd aan het voeren", aldus Jan. "Ik beschouw mezelf het meest als acteur, maar aan de andere kant voel ik me ook overal een beetje tussen vallen. Want ik ben geen danser meer, maar wel heel lang geweest. Dus voor veel acteurs ben ik nog steeds een danser maar als ik televisie maak word ik ook heel vaak gezien als een acteur die televisieprogramma's maakt. Dus ik voel me heel vaak niet op mijn plek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman met billen bloot voor boekverfilming Daphne Deckers

"Binnen het acteerwerk dat ik doe zou ik ook wel op heel andere vlakken willen werken", vervolgt Jan, die jaren geleden bij het grote publiek doorbrak dankzij zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur noemt het 'een zoektocht' en 'soort worsteling' om op andere plekken terecht te komen. "Ik merk gewoon dat ik heel erg gevraagd word en word ingezet in heel grote publieksproducties zoals films als Alles is zoals het zou moeten zijn. Dat is wel een leuke rol overigens, maar ik zou het te gek vinden om ook in andersoortige dramaseries of misschien kleinschaligere films te spelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman openhartig over vertrek RTL

Jan denkt dat zijn achtergrond als soapacteur en tv-presentator aan hem kleeft. "Ik heb een heel lange tijd in een heel commerciële wereld gewerkt. Ik ben een aantal jaren onder contract geweest bij RTL, ik heb in GTST gespeeld. Voor mij was dat gewoon een manier om veel te leren", zegt hij. "Ik kwam juist uit een heel niche, intellectueel verantwoorde wereld, namelijk de wereld van de moderne dans. Een groter contrast kon niet. En ik merk nu dat het voor mij wel een worsteling en een zoektocht is om weer in een iets intellectueler verantwoord circuit een plekje te veroveren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jan Kooijman: 'Misvatting dat er altijd veel keuze is in rollen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!