Beeld © Getty Images

Populaire lingerieshow Rihanna onder vuur om islamitische teksten

05 oktober 2020 17:43

Rihanna is tegenwoordig niet alleen maar een zangeres. De 32-jarige popster is namelijk ook een heuse zakenvrouw aan het worden. Normaliter wordt haar lingeriemerk Savage x Fenty overladen met positieve reacties, maar haar meest recente show wordt overschaduwd door flink wat kritiek.

"Rihanna’s show had een baken voor ‘inclusiviteit’ moeten zijn"

De zangeres weet met haar lingeriemerk, welke zich richt op alle vormen en maten, steeds meer te groeien aan populariteit. Ook de meest recente show was een groot online succes, maar nu klinken er voornamelijk verontwaardigde reacties. De reden voor alle kritiek is namelijk het gebruik van een Islamtische Hadid, overleveringen van de profeet Mohammed, in het nummer 'Doom'. De teksten zouden door profeet Mohammed uitgesproken zijn, en later door zijn volgelingen op schrift gezet. Ze worden door moslims gebruikt als richtlijnen en zijn dus erg belangrijk in de godsdienst. Het specifieke fragment in het nummer gaat over de dag des oordeels en het einde der tijden. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Wanneer komt Rihanna weer eens met nieuwe muziek?

Het gebruik van de tekst zorgt online voor veel verontwaardiging. 'Rihanna’s show had een baken voor ‘inclusiviteit’ moeten zijn, maar toch heeft ze de moslimgemeenschap van zich vervreemd door geen respect te tonen voor een citaat uit de Hadith. Een perfect voorbeeld van hoe modemerken en de media ons nooit als onderdeel van hun publiek hebben beschouwd', klinkt een van de vele reacties.

Alles over de lingerieshow van Rihanna zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!