Sander Schimmelpenninck Beeld © ANP

Hoge nood voor Sander Schimmelpenninck: 'Hele onderbroek vol'

05 oktober 2020 17:47

Als je moet, dan moet je. Maar als je door Oostenrijk rijdt, dan kan het moeilijk worden om een toilet te vinden. Sander Schimmelpenninck (36) weet inmiddels als geen ander hoe dat voelt. In zijn podcast 'Zelfspodcast' doet hij een goor boekje open over een 'ongelukje'.

"Dat vind ik lekker"

Sander vertelt in de podcast over een reis die hij moest maken naar zijn vakantiewoning in Kroatië. Hij heeft onlangs een nieuwe auto gekocht en die moest hij daar zelf heen rijden. "Ik moest dat ding negen uur lang 900 kilometer naar Zagreb rijden vanaf Midden-Duitsland. (..) Deze auto is alleen niet gemaakt voor de snelweg. Het trilde, het rammelde, het suisde. Voor de rest: prima. Op een gegeven moment was ik diep in Oostenrijk, het was een uur of 19.00 uur en ik ging een schnitzel eten met van die zure aardappeltjes. Dat vind ik lekker.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck poedelnaakt in gesprek met Giel Beelen

So far, so good. De presentator deed er alles aan om wakker te blijven en besloot om een blikje Red Bull achterover te slaan. "Ik neem een paar slokjes en wat wekt mijn verbazing? Mijn maag was het oneens met die beslissing. Ik moet het subtiel zeggen. Je hebt wel eens van die tubes mayonaise en als je die oprolt, ontstaat er een druk op het dopje. Dat gebeurde in mijn buik. Normaliter is dat niet per se een groot probleem, want er is altijd een wc in de buurt, maar langs de A9 in Oostenrijk. Ik heb 50 kilometer lang gereden door tunnels en er was niks.”

"Als die tube op spanning staat en het dopje vliegt eraf", vervolgt Sander. "Je hebt wel papier, maar je moet echt een wc hebben. Ik heb 50 kilometer in een trillende auto gereden met druk op het dopje." Uiteindelijk wist hij een wc te vinden bij een verzorgingsplaats, maar toen sloeg het noodlot toe. Sander besloot namelijk niet over een hekje te stappen, maar ging er onderdoor en daar was het 'dopje' het niet mee eens.

"Nou, alsnog vloog tijdens die handeling het dopje van de tube. Ik rende naar de wc en wat daar is gebeurd.  Ik heb dit nog nooit meegemaakt. (…) De schade bleef beperkt tot mijn onderbroek; die heb ik daar achtergelaten. Ik hoop echt dat er geen camera’s hangen", aldus een opgeluchte Sander.

Sander kwam onlangs nog in het nieuws omdat er zorgen waren over zijn gezondheid, hieronder zie je er alles over. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck stapt op bij Quote

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!