Lily Collins in 'Emily in Paris' Beeld © Netflix

Emily in Paris valt niet in de smaak bij Fransen: 'Gênant'

07 oktober 2020 12:03

Netflix slaat zelden écht de plank mis, maar voor de Franse abonnees hebben ze het dit keer echt verpest. 'Emily in Paris' ging onlangs in première en staat sindsdien in de trendinglijst van het videoplatform. Toch is niet iedereen fan.

"Gênante serie, waaruit men een compleet verkeerd beeld krijgt van Parijs"

Emily in Paris is razend populair. De Netflix-serie komt van de hand van Darren Star, die al successen boekte met Sex and the City, Younger en Beverly Hills, 90210. Waar hij eerder niet bekend was met een mislukte formule, wordt zijn nieuwe show overladen met kritiek door Franse kijkers. Hoofdpersoon Emily is marketingmedewerker en krijgt te maken met overspelige collega's, onnatuurlijk schone Parijse straten, collega's die pas met de lunch het kantoor binnen struinen, een hele hoop stokbroden én alpinopetjes. Te cliché, vinden velen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-show Emily in Paris nu al vergeleken met Sex and the City

De stereotypering van de Franse hoofdstad en de amerikanisering van de ervaring in Parijs vallen niet in goede aarde. Emily vindt het niet heel plezant in haar nieuwe thuisstad en heeft veel moeite met de status quo, dus doet ze er alles aan om dat te veranderen. Leuk is om te zien dat Emily's kritiek serieus genomen wordt, door de manier waarop ze het brengt, en ze valt steeds meer in de smaak bij haar Franse collega's. Onder andere haar riante onderkomen wordt belachelijk gemaakt op Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers Sex and the City lanceren trailer nieuwe Netflix-serie

De Franse entertainmentsite Sens Critique laat zich er ook over uit. Zij stellen dat je 'wel heel erg van sciencefiction moet houden' om Emily in Paris te kijken. In de serie is iedere Parijzenaar 'ongelooflijk vriendelijk, spreken allemaal vloeiend Engels (...) en komen naar werk wanneer ze willen'. 'De schrijvers moeten hebben getwijfeld om iedere Fransoos een stokbrood onder de arm te douwen óf een baret op te doen, om duidelijk te maken dat ze écht Frans zijn.'

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Deze Sex and the City-acteur ziet er nu héél anders uit

Reviewsite AlloCiné is er ook niet over te spreken. 'Gênante serie, waaruit men een compleet verkeerd beeld krijgt van Parijs', schrijven ze. 'In de show worden Fransen neergezet als arrogant, vies, lui, onaardig, bitter... Maar gelukkig is daar de jonge Amerikaanse die ons even komt vertellen hoe het leven in elkaar steekt. Het is bedroevend en ik vraag me af waarom Franse acteurs hieraan hebben meegewerkt.'

Hoofdrolspeelster Lily Collins is wél helemaal weg van de serie en vertelt er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!