Beeld © ANP

Grote zorgen om Soldaat van Oranje: 'Elk kaartje minder is drama'

7 oktober 2020 14:47

De musical Soldaat van Oranje mag voorlopig niet opschalen naar 300 bezoekers, zoals de producent had gevraagd. De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft ontheffing gegeven voor maximaal 250 bezoekers op voorwaarde dat aan de coronaregels wordt voldaan, aldus een woordvoerder van de gemeente Katwijk woensdag.

"Elk kaartje minder is een drama"

Soldaat van Oranje ligt sinds eind september stil vanwege coronabesmettingen binnen de cast. Zo'n vijftien acteurs werden positief getest op het coronavirus. Alle voorstellingen tot deze week werden daarom geannuleerd. Deze woensdag wordt de voorstelling voor het eerst weer opgevoerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soldaat van Oranje gaat sowieso door, maar voor hoeveel man?

Producent Fred Boot stelde dinsdag dat het doek voor Soldaat van Oranje waarschijnlijk eerder valt als het de komende tijd bij 250 bezoekers blijft. Eerder was de verwachting dat de musical met 300 bezoekers het nog tot begin van het voorjaar kon uitzingen.

"Het maakt ongelofelijk veel uit of er meer mensen in de zaal mogen of niet", zei Boot. "Elk kaartje minder is een drama. Het gaat wel om meerdere duizenden euro's verlies per voorstelling. Ik zeg altijd 'we zijn soldaten en we strijden door.' Dus ik blijf lobbyen voor die driehonderd man."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soldaat van Oranje ligt stil vanwege coronabesmettingen

De bewerking van het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema trekt sinds de première in oktober 2010 doorlopend uitverkochte zalen. Inmiddels is het stuk bijna 3000 keer gespeeld en zijn er meer dan 3 miljoen kaartjes verkocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!