Martien Meiland en Ryanne van Dorst Beeld © SBS/ANP

Martien over Ryanne van Dorst: 'Zij is zo'n brutaal meisje'

10 oktober 2020 09:09

Voor Martien Meiland en Ryanne van Dorst is de strijd bij 'Wie van de 3' reeds begonnen. De twee zitten samen met Britt Dekker en Najib Amhali in het panel van het spelprogramma, dat vanaf zondagavond bij SBS 6 te zien is. De opnames zijn nog niet afgerond, maar de voormalig kasteelheer laat aan 'ANP' weten Ryanne al als zijn grootste concurrent te zien: "Ik wil winnen, dus ik heb zo’n gevoel dat ik Ryanne echt even te pakken moet nemen. Zij is zo’n brutaal meisje."

"Je moet hartstikke vlug zijn"

Hij hoopt van haar te winnen door snel en veel vragen te stellen. "Je moet hartstikke vlug zijn. Je hebt maar een minuutje," vertelt Martien. Maar Ryanne’s strategie wijkt daarvan af. "Snel zijn is niet voldoende, je moet de mensen een beetje ontregelen en tegen elkaar opzetten," legt ze aan ANP uit. De zangeres maakt zich daarom geen zorgen om Martien. "Mijn grootste concurrent is Najib, die is ook ontregelend. Daarmee ga je winnen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Martien Meiland (59) wint Televizier-Ster Talent

In Wie van de 3, dat in 1963 voor het eerst op de buis was, moeten Ryanne, Martien, Britt en Najib achterhalen wie van de drie kandidaten bijvoorbeeld de echte Elvis-imitator, uitsmijter of datingcoach is. Ieder panellid krijgt een minuut om de drie kandidaten te onderwerpen aan een spervuur van vragen en instinkers.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Ryanne van Dorst: 'Alleen Ranking the Stars doe ik voor 't geld'

Martien heeft Wie van de 3-coryfeeën als Martine Bijl, Kees Brusse en Albert Mol nog gezien met zijn vader, moeder en broer en zus op de bank. "Dat was zo’n kijkcijferkanon, iedereen kende ‘t. Dit is voor mij puur jeugdsentiment." Ryanne, die iets te jong is om de eerste jaren van het programma nog op de buis gezien te hebben, kent de oude beelden ook goed. "Mijn ouders vonden het te gek. Het is een universeel en tijdloos spelletje," vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong roept 'uitmelker' Martien Meiland een halt toe

De twee treffen geen voorbereidingen voor de quiz. "Ik ga er blanco in en doe mijn ding," vertelt Martien. Alleen Ryanne moet misschien nog iets doen aan haar taalgebruik: "Ik moet wel even opletten dat ik niet te grof ben. De nieuwsgierigheid kan het soms helemaal overnemen," vertelt ze. En dan schieten nette woorden er wel eens bij in. "Je zit natuurlijk met een stel idioten bij elkaar, maar het blijft ook een familiespelletje en er kijken kinderen mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ryanne van Dorst heeft lachers op de hand in Ranking the Stars

Ryanne, die ook vanaf 13 oktober in een nieuwe seizoen Nachtdieren te zien is, geeft aan druk te zijn met al haar televisiewerk. "Mensen zaten zo te zeiken dat er niet genoeg Ryanne op televisie was, maar deze herfst ben ik gewoon lekker twee keer per week op de buis te zien," vertelt de presentatrice. Ook voor Martien draait zijn realityshow Chateau Meiland nog door en is hij te zien in Bingo! waar hij vanaf 17 oktober de 100.000 euro mag uitreiken.

De Meilandjes zetten zich in voor arme gezinnen

02:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!