Patrick Lodiers Beeld © ANP

Over Mijn Lijk kwam 'te dichtbij' voor Patrick Lodiers

10 oktober 2020 14:36

Het valt niet mee om 'Over Mijn Lijk' te presenteren, vertelt Patrick Lodiers (48) bij 'Jinek' gisteravond. Omdat het programma er eindelijk vandoor is gegaan met de Gouden Televizier-Ring was de oud-presentator te gast en liet hij weten waarom hij niet meer het gezicht is van de serie.

"Het kwam te dichtbij, het werd teveel"

Na vier seizoenen Over Mijn Lijk vond Patrick het wel welletjes. Yvon Jaspers presenteerde het tussendoor voor één seizoen en Valerio Zeno maakte er ook twee. Uiteindelijk wist Tim Hofman de Gouden Televizier-Ring te winnen met zijn seizoen van afgelopen jaar. Patrick is blij dat hij het niet meer hoeft te doen. "Het kwam te dichtbij, het werd teveel", liet hij weten bij Jinek

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Over Mijn Lijk wint de Gouden Televizier-Ring 2020

"Ik was enorm zenuwachtig voor de eerste ontmoeting omdat ik niet wist wat ik moest vragen", legt Patrick uit. Maar 'binnen een paar seconden was er een klik' met alle kandidaten. "Je leert hoeveel leven er in de dood zit." De presentator heeft ook veel geleerd van Over Mijn Lijk. "De essentie van het leven zijn twee dingen: gezondheid en liefde." De oud-kandidaten 'zijn altijd bij je', verklaart hij. "We hadden tien mensen gevolgd waarvan er negen waren overleden (...) Bij een uitvaart kwamen alle overledenen voorbij in m’n hoofd." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Tim hoopt op Ring Over Mijn Lijk voor deelnemers en nabestaanden

Voorafgaand aan de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring liet Tim al weten dat hij vond dat het programma moest winnen. Hij vertelt erover in de video hieronder. 

Kijk hier de aflevering van Jinek met Patrick Lodiers terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!