Patrick Lodiers Beeld © ANP

Over Mijn Lijk kwam 'te dichtbij' voor Patrick Lodiers

10 oktober 2020 14:36

Het valt niet mee om 'Over Mijn Lijk' te presenteren, vertelt Patrick Lodiers (48) bij 'Jinek' gisteravond. Omdat het programma er eindelijk vandoor is gegaan met de Gouden Televizier-Ring was de oud-presentator te gast en liet hij weten waarom hij niet meer het gezicht is van de serie.

"Het werd teveel"

Na vier seizoenen Over Mijn Lijk vond Patrick het wel welletjes. Yvon Jaspers presenteerde het tussendoor voor één seizoen en Valerio Zeno maakte er ook twee. Uiteindelijk wist Tim Hofman de Gouden Televizier-Ring te winnen met zijn seizoen van afgelopen jaar. Patrick is blij dat hij het niet meer hoeft te doen. "Het kwam te dichtbij, het werd teveel", liet hij weten bij Jinek

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Patrick Lodiers terug naar BNN-VARA

"Ik was enorm zenuwachtig voor de eerste ontmoeting omdat ik niet wist wat ik moest vragen", laat Patrick weten. Maar 'binnen een paar seconden was er een klik' en mocht hij 'alles vragen'. "Je leert hoeveel leven er in de dood zit." Hij heeft ook veel geleerd door Over Mijn Lijk. "De essentie van het leven zijn twee dingen: gezondheid en liefde." De tien mensen die hij volgde 'zijn altijd' bij hem. "Er komen nog dagelijks flarden terug", vertelt hij. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Tim hoopt op Ring Over Mijn Lijk voor deelnemers en nabestaanden

Tim Hofman sleepte de Gouden Televizier-Ring binnen met Over Mijn Lijk. Ook voor hem was het een behoorlijk heftige onderneming. Bij één van de deelnemers was hij uiteindelijk de ceremoniemeester op de uitvaart. In de video hieronder vertelt hij erover. 

Kijk hier de aflevering van Jinek met Patrick Lodiers terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!