Beeld © SBS/Chateau Meiland 12-10-2020

Chateau Meiland-kijkers niet te spreken over 'racistische' lamp

13 oktober 2020 11:22

Over smaak valt niet te twisten. Toch maakt Martien Meiland (59) wel heel bijzondere keuzes voor zijn nieuwe stulpje in Hengelo. Na een rits opgezette dieren maken we nu kennis met Kees: een grote vloerlamp in de vorm van een jongetje. 'Chateau Meiland'-kijkers reageren verbijsterd op het pronkstuk.

"Hij is heel duur, maar ik vind dat het wel waard"

Vol trots toonde Martien de vloerlamp aan Nederland gisteravond. "Dit is Kees", verkondigde de flamboyante kasteelheer. De lamp is bedoeld voor de woning van Martien, maar wáár hij komt te staan is nog even de vraag. In eerste instantie wilde Martien hem in de woonkamer zetten, maar de gang is ook een optie. "Hij staat net zoals jij altijd staat, als je mensen verwelkomt", vindt Erica namelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Televizier-Ring deed ereronde in wasmachine van Meilandjes

"Hij is heel duur, maar ik vind dat het wel waard", zegt Martien zelf over de lamp, maar de kijkers zijn dat overduidelijk niet met hem eens. Die zijn niet bepaald te spreken over Martiens aankoop. Het onderste gedeelde is gebaseerd op het lichaam van een zwarte jongen, die bovenop zijn hoofd de lamp draagt.  'Dubieus', noemt een van de kijkers het bijvoorbeeld op Twitter. En dat vinden meer mensen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien en Maxime Meiland achtervolgd door fans op eigen terrein

'Kees' is niet de enige nieuwe aanwinst binnen de familie: ook de nieuwe vriend van Maxime heeft sinds kort een plekje aan tafel, tot grote vreugde van Martien en Erica.

Chateau Meiland is elke maandag- en donderdagavond om 20:30 uur te zien op SBS 6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!