Jessica Simpson Beeld © ANP

Dit is hoe Jessica Simpson 45 kilo afviel zónder sportschool

13 oktober 2020 14:04

Het lichaam van Jessica Simpson (40) heeft een ware transformatie doorgaan. Tien jaar lang stond haar lijf in dienst van nieuw leven creëren en moederschap, maar nu wil ze graag weer het heft in eigen handen nemen, zo meldt haar trainer Harley Pasternak. Drie kinderen en een paar kilo's later heeft ze het roer dus flink omgegooid. En Harley laat weten hóé.

"Veel mensen onderschatten het belang van slaap bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing"

Waar menig ster meteen de sportschool induikt of zelfs een bezoekje aan een dokter brengt om binnen de kortste keren wat kilo's kwijt te raken, pakt Jessica het heel anders aan. Samen met Harley ging ze voor een holistische benadering om haar lichaam fitter en sterker te maken na de geboorte van haar derde kind in maart 2019. Met de focus op gezonde voeding, goede nachtrust en het behalen van een stappendoel lukte het Jessica om af te vallen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Simpson past op 40e verjaardag in 14 jaar oude jeans

Het dieet van Jessica Simpson

Jessica volgt geen ingewikkeld dieet om haar lichaam weer in haar oude vorm te krijgen. Ze eet drie maaltijden op een dag die boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten zitten. Denk aan een omelet (enkel met eiwitten), cracker met hummus, kipsaté en garnalenspiesjes. Daarnaast eet ze twee snacks, die vanzelfsprekend ook gezond moeten zijn, zoals amandelen en bleekselderij met pindakaas.

Volgens Harley is Jessica niet zó strikt dat ze zichzelf niet een keer iets minder gezonds gunt. "Als ze de ene avond een verjaardagsfeestje heeft en de andere avond op date gaat, dan zal ze zich op die beide avonden laten gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Simpson woedend op 'wagelijke' Vogue

Voldoende nachtrust

Hoe ze met drie jonge kinderen aan voldoende nachtrust komt is de vraag, maar zeven uur slapen per nacht is toch echt een belangrijk onderdeel van Jessica's dieetplan. Genoeg slaap is essentieel, aldus haar trainer. "Veel mensen onderschatten het belang van slaap bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Simpson vergeeft vrouw die haar misbruikte als kind

14.000 stappen per dag

Geloof het of niet, maar Jessica verloor haar kilo's verder door simpelweg te wandelen. In eerste instantie sprak ze met Harley af om 6.000 stappen op een dag te zetten, inmiddels hebben ze het opgeschroefd naar 14.000 en lukt het haar soms zelfs om dat aantal te behalen vóór de kinderen wakker worden. En dan tóch die zeven uur slaap... 

Een heuse prestatie dus, en Jessica laat daarmee zien dat je niet extreem aan het sporten hoeft te slaan om af te vallen. "We maken familiewandelingen, we brengen de varkens en de paarden in de buurt een bezoekje. We zijn constant actief en kunnen ook allemaal gek doen op de trampoline. Daar haal ik energie uit", aldus de zangeres.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!