Soldaat van Oranje Beeld © ANP

Soldaat van Oranje zeker een maand niet op de planken

13 oktober 2020 20:38

De hitmusical 'Soldaat van Oranje' zal de komende maand niet worden gespeeld. Dat heeft producent Fred Boot dinsdag na de persconferentie van premier Mark Rutte laten weten. Woensdagmiddag wordt voorlopig de laatste show gespeeld. Het is niet duidelijk wanneer de voorstelling weer te zien is.

"Dit gaat niet meer", aldus Fred. "Niet alleen met Soldaat van Oranje, maar met de hele cultuursector. We snappen dat er maatregelen moeten worden genomen om het virus in te dammen. Maar slechts dertig man per zaal is een nekslag voor de hele sector. Dit komen we niet te boven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote zorgen om Soldaat van Oranje: 'Elk kaartje minder is drama'

De producent van de succesvolste Nederlandse musical ooit pleit nogmaals voor maatwerk van de overheid. "Met generieke maatregelen zoals nu worden gepresenteerd maak je in elke sector iedereen kapot: de horeca, de theaters. Dit gaat de overheid op termijn veel, veel meer geld kosten aan steunpakketten. Ik hoop dat het kabinet snapt om hoeveel banen dit gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soldaat van Oranje gaat sowieso door, maar voor hoeveel man?

Soldaat van Oranje zou eind oktober haar 10-jarig jubileum vieren. "We hadden ons dit moment heel anders voorgesteld", aldus Boot. "We hebben net als de Soldaat zelf doorgevochten. Met 300 man, met 250 man, maar voor nu moeten we ons gewonnen geven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!