Patricia Paay Beeld © ANP

Verspreider seksvideo Patricia Paay tegen rechter: 'Alles kwijt'

15 oktober 2020 11:08

In 2017 belandde Patricia Paay (71) in een ware hel toen een plasseksfilmpje van haar werd verspreid via social media. De verspreiders van die video staan vandaag voor de rechter. Eén van hen, Ernst van der S. (47), stond voorafgaand aan de strafeis het 'AD' uitgebreid te woord. Hij lijkt vooral zichzelf als het slachtoffer in de zaak te zien.

"Waarom laat je je anders zo filmen?"

Patricia Paay was vandaag zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Een flinke tijd geleden ontving zij al een schadevergoeding voor het leed dat haar is aangedaan. De diva wil de zaak graag achter zich laten.

Vandaag stonden de twee mannen voor de rechter omdat ze ervan worden verdacht de eer en goede naam van La Paay aan te tasten. Daarnaast worden zij ook verdacht van het schenden van het auteurs- en portretrecht.

Van der S. zegt tegen het Algemeen Dagblad dat hij het vreselijk vindt, hoe de situatie nu is. "Mijn hele gezin lijdt eronder." Als reden voor het verspreiden voert hij aan dat hij dacht dat Patricia het niet erg zou vinden. "Waarom laat je je anders zo filmen, dan wil je het toch ooit ook terugzien of zo. En hoe is dat filmpje ooit uitgelekt?"

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Patricia Paay vol zelfspot met golden shower op de foto

Van der S. is nu bang dat hij een strafblad oploopt voor het verspreiden van het filmpje via Twitter en vk.com. Opvallend detail is dat hij al een strafblad heeft met enkele vermogensdelicten, maar die zijn ruim twintig jaar oud. "Als ik nu word veroordeeld raak ik alles kwijt wat ik inmiddels heb opgebouwd."

Hij wil er dan ook alles aan doen om geen nieuwe veroordeling te krijgen. Toch ontkomt hij daar als het aan justitie ligt niet aan: tegen hem werd vanochtend tachtig uur werkstraf en een boete van 200 euro geëist. De andere verdachte kreeg een zwaardere strafeis: een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een boete van 250 euro.

Patricia laat in een reactie weten dat zowel de celstraf van 2 weken, de beide geldboetes en de werkstraf in schraal contrast staan met de schade die zij zowel privé als zakelijk heeft geleden. Het letterlijk ‘kapotmaken' van iemands leven en/of bestaan is in de ogen van justitie dus niet zo veel waard. Wel geeft zij aan dat ze blij is dat er überhaupt een veroordeling in het vooruitzicht ligt. "Mensen moeten weten dat als je privéfoto’s en/of filmpjes van iemand anders openbaar maakt, zonder toestemming, dit strafbaar is en een veroordeling tot gevolg kan hebben." Verder wil zij niet in gaan op de zaak. Ze kijkt niet meer naar het verleden maar met veel plezier naar de toekomst.

Patricia zelf is inmiddels klaar met de zaak. "Ik heb genoeg geleden", zei ze er eerder over. In de video hieronder reageert Patricia op de hele situatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!