Beeld © ANP

Het leven van Bibian Mentel te zien in documentaire

15 oktober 2020 23:21

Bibian Mentel is een jaar lang gevolgd voor een documentaire over haar leven. In Bibian Mentel LEEF, dat vanaf 21 oktober bij Videoland te zien is, liep documentairemaker Jesse Bleekemolen een jaar lang mee met de de oud-snowboardster. "Iedereen kent me als de goedlachse Bibian maar er zit ook een andere kant aan het verhaal," vertelt ze donderdagavond aan tafel bij Jinek.

"Ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet"

De 48-jarige Mentel, die bekend staat om haar optimistische levensvisie, is maar liefst dertien keer getroffen door kanker. Ze vocht en overwon de ziekte meermaals, maar in maart 2019 werd er opnieuw kanker geconstateerd bij haar en die heeft zich inmiddels op zeven plekken in haar lichaam verder uitgezaaid. "Ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. We zeggen altijd, even janken en dan is het weer oké. Ik hoop dat het inspirerend is voor anderen die in zo'n situatie zitten," vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Zoon Bibian Mentel deelt emotioneel bericht met volgers

Documentairemaker Jesse Bleekemolen, een van de jongste filmmakers van Nederland, volgde Bibian een jaar lang met als doel een intiem portret te schieten over haar strijdlust. "Filmmaken is mijn werk, maar dit komt zo dichtbij," zegt Bleekemolen, die ook bij Jinek aan tafel zit. "We wisten aan het begin van deze film dat het einde misschien ook het einde van Bibian zou zijn. Met dat in ons achterhoofd zijn we gestart met draaien."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Bibian Mentel: 'Ik durf niet te ver in de toekomst te kijken'

In Bibian Mentel LEEF is de snowboardster zowel ontzettend blij te zien na afloop van de finale van Dancing with the Stars als intens verdrietig als ze hoort dat de kanker zich in haar rug aan het uitzaaien is. "Ik vind letterlijk het leven nog veels te leuk, ik wil nog zo graag meer mooie herinneringen maken," zegt Bibian. Eva Jinek, die de film aan het einde van het interview wil aanprijzen, moet slikken om haar tranen binnen te houden na de dappere en wijze woorden van Bibian.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!