Bibian Mentel bij 'Jinek' Beeld © RTL

Jinek-kijkers loven Bibian Mentel: 'Waanzinnig mens'

16 oktober 2020 11:08

Het was een emotionele avond bij 'Jinek'. Bibian Mentel (48) kwam vertellen over haar nieuwe documentaire 'LEEF' en de kijkers thuis hielden het niet droog bij haar verhaal.

"Diepe bewondering en respect"

"Ik wil zo graag meer mooie herinneringen maken", vertelde de snowboardster openhartig. Na dertien keer getroffen te zijn door kanker, is Bibian gevolgd voor haar docu LEEF. Hierin wil ze laten zien dat ze nog altijd strijdlustig is en 'danst met de dood'. "Ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. We zeggen altijd, even janken en dan is het weer oké. Ik hoop dat het inspirerend is voor anderen die in zo’n situatie zitten", legt ze uit. En niet alleen Eva Jinek vocht tegen de tranen toen Bibian haar verhaal vertelde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het leven van Bibian Mentel te zien in documentaire

Bibians optreden zorgt voor veel lof bij de kijkers van Jinek. De één noemt haar een 'waanzinnig mens', waar de ander pleit dat een woord naar haar vernoemd moet worden. 'Alleen voor haar zou het woord mentaliteit al omgeturnd moeten worden naar menteliteit. Wat een fantastisch mens', klinkt het op Twitter. 'Als je nu naar Jinek kijkt, dan durf je toch niet meer te klagen over een paar beperkingen die ons zijn opgelegd. Diepe bewondering en respect', vindt een derde. Een ander vindt haar 'de meest inspirerende vrouw die ik ooit op Nederlandse tv ben tegengekomen'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Bibian Mentel deelt emotioneel bericht met volgers

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel: 'Ik durf niet te ver in de toekomst te kijken'

Het gaat verrassend goed met Bibian. In de video hieronder vertelt ze waarom ze 'een blij mens' is. 

Kijk hier de aflevering van Jinek met Bibian Mentel terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!