Maan en Miss Montreal Beeld © ANP/AVROTROS

Maan en Miss Montreal bieden steun met Concert van hoop

16 oktober 2020 13:09

In een leeg Rotterdam Ahoy zullen onder anderen Maan (23), Miss Montreal (36), VanVelzen (42) en Trijntje Oosterhuis (47) op woensdag 28 oktober tijdens een live-televisieprogramma van de EO hoopvolle muziek laten horen in het Concert van hoop. Dat maakte de omroep vrijdag bekend.

"Muziek kan je door tijden heen slepen waarin het even niet meezit"

Met dit concert wil de EO een hoopvol en positief muzikaal geluid laten horen in een coronatijd die voor veel mensen soms uitzichtloos lijkt. "Te gek dat er zoveel geweldige Nederlandse artiesten aan dit initiatief meedoen en zo ook laten zien hoeveel positiviteit en hoop er in muziek zit", laat presentator Bert van Leeuwen weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maan brengt bijzonder eerbetoon aan opa en oma

Naast de optredens, die worden begeleid door het Metropole Orkest, worden hoopvolle verhalen uit het hele land verteld waarin muziek juist ook een rol speelt. Mensen kunnen via de website van de omroep hun eigen hoopvolle liedje insturen. Alle nummers worden vervolgens in een Spotify-playlist verzameld en spelen dan een rol tijdens het concert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miss Montreal reageert op tranendal in Beste Zangers

Maan kijkt uit naar het optreden. "Muziek kan je door tijden heen slepen waarin het even niet meezit. Ik hoop dat we met dit concert mensen een beetje hoop kunnen geven in deze tijd!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!