Beeld © ANP

Jan Versteegh heeft grote droom voor zijn carrière

17 oktober 2020 11:39

Jan Versteegh (34) kan geen banen bedenken die net zo leuk zijn als televisiemaker. Nu de presentator bijna tien jaar in het vak zit, wil hij er dan ook graag nog zeker tien jaar aan vastplakken.

"Mijn droom is om te kijken of ik het nog tien jaar kan laten duren"

"Ik was ooit gymleraar. Toen dacht ik: als ik bij televisie terechtkom, dan heb ik nooit het idee dat ik aan het werk ben", kijkt Jan terug in De Telegraaf. "Dat is natuurlijk niet helemaal waar, bij alles wat je veel uren doet merk je dat het energie kost maar het levert nog meer op. Toen ik begon aan televisie, kreeg ik een 30 dagen-contract bij PowNed-nieuws, daar heb ik mijn baan als gymleraar voor opgezegd. Ik dacht ’laten we maar eens kijken hoe lang het duurt’. Het werd tien jaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Versteegh: 'Ik kan kids niets verbieden qua drugsgebruik'

"Mijn droom is om te kijken of ik het nog tien jaar kan laten duren", gaat Jan verder. Hij is vanaf zaterdag weer op tv te zien in het nieuwe SBS6-programma Bingo! "Ik kan geen baan bedenken die ik net zo leuk zou vinden. Als leraar lever je een bijdrage aan de maatschappij, maar het moet echt je roeping zijn. Je moet begeesterd zijn, anders prikken kinderen er zo doorheen. Als je in de gymzaal staat met het idee ’kon ik maar televisie maken’, dan sta je daar niet met de juiste motivatie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe kennisquiz voor Jan Versteegh en Martien Meiland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!