Steve Rowlands & Rhonda Fleming Beeld © ANP

Hollywood-legende Rhonda Fleming overleden

17 oktober 2020 14:20

De Amerikaanse actrice Rhonda Fleming, die in de jaren veertig en vijftig beroemd werd, is op 97-jarige leeftijd in Californië overleden. Fleming brak door in de tijd dat de filmindustrie kleurenfilms lanceerden en het tijdperk van zwart-wit-films achter zich liet. Fleming hield er de bijnaam 'Queen of Technicolor" aan over.

De actrice die in 1949 samen met Bing Crosby in kleur schitterde in A Connecticut Yankee in King Arthur's Court was niet altijd enthousiast over haar doorbraak in kleur. "Opeens waren mijn groene ogen groen, mijn rode jaar werd vuurrood en mijn huid zo wit als porselein", treurde ze in een vraaggesprek circa veertig jaar later.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goldfinger-actrice Margaret Nolan overleden

Fleming werd geboren in Hollywood als Marilyn Louis. Als scholiere in Beverly Hills begon ze al rolletjes in films te spelen op aandringen van een bekend agent uit de filmindustrie, Henry Willson. Halverwege de jaren veertig werd ze beroemd onder meer met een rol in de film Spellbound (1945) van Alfred Hitchcock en vier jaar later verscheen ze voor het eerst in kleur tot vreugde bij het publiek en filmproducenten.

Fleming speelde in meer dan veertig films, met collega's als Kirk Douglas, Charles Heston, Burt Lancaster en Ronald Reagan. De artiestennaam Rhonda Fleming nam ze al op 19-jarige leeftijd aan. Amerikaanse media meldden haar overlijden van afgelopen woensdag in Santa Monica pas dit weekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!