Beeld © ANP

De Belofte van Pisa valt in de prijzen op filmfestival

17 oktober 2020 21:13

De Belofte van Pisa heeft zaterdagavond 17 oktober de grote prijs van de jongerenjury gewonnen op het 25e internationale filmfestival Schingel in de Duitse stad Chemnitz. Het festival is bedoeld voor films die gemaakt zijn voor jongeren. Regisseur Norbert ter Hall en scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm namen de award digitaal in ontvangst.

"De prijs van de jongerenjury is natuurlijk de mooiste prijs voor een film die over jongeren gaat"

"De prijs van de jongerenjury is natuurlijk de mooiste prijs voor een film die over jongeren gaat. Dan weet je zeker dat hij gelukt is" aldus de makers.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Olivia Colman ontvangt bijzondere prijs tijdens Filmfestival

De Belofte van Pisa vertelt het verhaal van de Marokkaanse Sam die, op de dag dat zijn oudere broer Mo door de politie wordt opgepakt, wordt toegelaten op een prestigieuze muziekacademie. Sam leert zijn talent te benutten, wordt verliefd op de mooie Annelies en vindt uiteindelijk zijn eigen stem. De hoofdrollen worden gespeeld door Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale en Yorick van Wageningen.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijver Mano Bouzamour die op 22-jarige leeftijd met deze semi-autobiografische roman debuteerde.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Film met Everon Jackson Hooi opening Nederlands Filmfestival

In Nederland ging de film vorig jaar oktober in première.

Shahine El-Hamus won voor zijn rol het Gouden Kalf voor beste acteur. Ook de muziek van de film won een Gouden Kalf. Thor Braun werd genomineerd voor beste mannelijke bijrol en Wouter Jansen voor beste montage.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!