Beeld © Getty Images

Michiel Huisman moest na coronapauze weer erg wennen

18 oktober 2020 08:03

Het voelde heel vreemd voor Michiel Huisman (39) om in september, na een coronapauze van een half jaar, weer op de set te staan. In zijn woonplaats New York werd de serie The Flight Attendant afgemaakt, de opnames werden half maart abrupt afgebroken. Cast en crew werden onderworpen aan strenge veiligheidseisen: drie maal per week een coronatest en draaien in verschillende, strikt van elkaar gescheiden zones.

"Het is heel raar om een serie te draaien die zich afspeelt in een fantasiewereld waarin corona helemaal niet bestaat"

"Het is heel raar om een serie te draaien die zich afspeelt in een fantasiewereld waarin corona helemaal niet bestaat", glimlacht de 39-jarige acteur. "Voor de camera’s doen we alsof er niets aan de hand is. Achter de camera’s heeft iedereen mondkapjes op, is omgeven door plastic spatschermen en houdt ruim afstand van elkaar." Een zelfde situatie doet zich voor in Londen, waar de Nederlander nu zit voor de serie Angela Black waar hij een hoofdrol in speelt. "Ik woon nu in mijn hotelkamer en mag alleen maar naar buiten om naar de set te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Nieuwe film Michiel Huisman vanaf eind april thuis te zien

De acteur is vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien in de Ierse roadmovie The Last Right. Hij speelt een succesvolle advocaat in New York die naar Ierland reist om zijn moeder te begraven. Door bizarre omstandigheden belandt hij met zijn autistische broer en een pittige begrafenisondernemer in een auto om aan de andere kant van het land het lichaam van een oude man ter aarde te bestellen. "Ik heb vorig jaar twee films gedraaid in Ierland, in de andere speelde ik een maniakale sekteleider", vertelt Huisman. "Ik ben helemaal verliefd geworden op het land, de mensen, de natuur en de cultuur."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Gaat Michiel Huisman het Eurovisiesongfestival presenteren?

The Last Right gaat over de waarde en de noodzaak om af en toe in het leven stil te staan en te waarderen wat je hebt. "We hadden nooit durven vermoeden dat het verhaal zo bij deze tijd zou passen", erkent de acteur. De film is aanzienlijk lichter dan het andere werk van Huisman de afgelopen jaren. "Ik bijt mijn tanden over het algemeen graag vast in heavy stuff. Maar het is heel fijn om af en toe ook iets lichters te maken: een gek verhaal met slapstick-momenten." De aanpak van dat soort komische rollen is overigens hetzelfde als drama of horror. "Ik probeer komedie nooit grappig te gaan spelen. De grappen moeten voortkomen uit de situatie of de montage."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Michiel Huisman annuleert Heroes Dutch Comic Con

Bij grote series als Game of Thrones en The Haunting of Hill House, twee grote hits waarin Huisman de afgelopen jaren speelde, is elke scene van moment tot moment voorbereid. The Last Right werd bij vlagen zelfs improviserend gedraaid. "Ik werd heel blij toen cameraman Shane Kelly bij een scene in een kroeg gewoon zei: ik weet nog niet hoe ik ga draaien, ik ga eerst even lekker dit moment met jullie aanvoelen. Dan voel je je als acteur ook veel vrijer om het net iets anders te doen dan je van tevoren had afgesproken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!