Beeld © AVROTROS

Dit is het bewijs dat Nikkie de Jager de Mol is in WIDM

20 oktober 2020 11:33

Nikkie de Jager (26) vertrok tijdens haar eerste deelname aan 'Wie is de Mol?' al in de tweede aflevering naar huis. Dit jubileumseizoen weet ze het langer vol te houden en behoort ze zelfs tot de laatste drie. Dat is ook niet zo gek als je de Mol bent... zo redeneren tenminste heel wat fervente kijkers. Wij zetten hun argumenten voor die theorie op een rij.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Ontmoeting met oud-Mol Merel

De allereerste hint werd misschien al gegeven ver vóór de opnames van dit jubileumseizoen. Als Mol zijnde krijg je natuurlijk de nodige tijd om je voor te bereiden en de kans is aanwezig dat Nikkie wat advies aan oud-Mol Merel heeft gevraagd. Op haar Instagram was te zien dat Nikkie en Merel in oktober een gezellig onderonsje hadden - een kleine maand voor de opnames van start gingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is waarom Tygo Gernandt tóch de Mol kan zijn

Handschrift en spiegels

De Molloten lijken zeker van hun zaak te zijn als het gaat om de teksten op de spiegels die in de uitzending te zien waren: volgens hen wijzen die op Jeroen als Mol. Toch zien sommige fans ook het handschrift van Nikkie erin terug. In de allereerste opdracht met de spiegels lijkt er iets bijzonders aan de hand te zijn met de quote van Nikkie: als je die in spiegelbeeld toont, is daar duidelijk het woord 'Mol' in te lezen.

Over spiegels gesproken. We zien Nikkie dit seizoen heel vaak in spiegels kijken, terwijl ze zichzelf opmaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Mol lijkt door handschrift in WIDM te zijn ontdekt

Kleding

Nikkie heeft niet alleen verstand van make-up, maar ook van mode. En ze lijkt met haar kleding steeds subtiel te verwijzen naar de volgende opdrachten. In één aflevering was ze te zien met een ketting van een hangslot, terwijl ze hangsloten moesten openen. In een andere aflevering had ze een schakelketting om en wat moesten de kandidaten doorzagen? Juist, een schakelketting.

Daarnaast heeft ze iedere aflevering iets aan wat mogelijk verwijst naar de volgende aflevering. Zo droeg ze in de eerste aflevering veel juwelen met stenen, die kunnen refereren naar de opdracht 'Steen Rijk' uit de tweede aflevering. Ook draagt ze in de vierde aflevering een T-shirt met het olifantje Dombo erop. De daaropvolgende aflevering stapt zij samen met Tygo in een helikopter om, net als Dombo, te vliegen.

Envelop voor de neus van kandidaten weggrissen

Als Mol zijnde weet je wat de kandidaten allemaal te wachten staat. Een groot voordeel in het spel, maar soms moet je daar wel nog even voor in actie komen. In de vijfde aflevering is te zien hoe Nikkie snel de bus uitstapt om de groep voor te blijven. Dat geeft haar een flinke voorsprong, want eenmaal in het huisje aangekomen liggen er drie enveloppen. Nikkie is als eerste binnen en grist een envelop van tafel - en laat die envelop nu net de route bevatten waardoor zij en Tygo in de helikopter belanden. Misschien geen sleutelpositie voor de Mol, maar ze kan hiermee wel iets van haar bucket list afstrepen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontknoping van Wie is de Mol? weer zonder publiek

Of toch niet?

Er zijn twee mogelijke uitkomsten. Óf Nikkie is de Mol óf ze is de winnaar, zo liet Rik van de Westelaken weten tijdens de uitzending. Mocht zij niet de Mol zijn, dan denken de Molloten dat zij al na de allereerste aflevering wist dat Jeroen de Mol was.

Dat zit zo. De kandidaten kregen tijdens de eerste opdracht de kans om de Mol te ontmaskeren. Terwijl ze allen voor een oud-Mol stonden, griste de nieuwe Mol namelijk geld uit een bakje. We zagen hoe verschillende kandidaten het geld op de terugweg wilden pakken, maar dat het bakje leeg was. Maar we zagen óók hoe Nikkie zich als enige omdraaide. Bovendien keek zij op de weg terug juist níet om naar het lege bakje. Zou zij Jeroen hebben betrapt als Mol en zo als winnaar uit de bus komen?

De grote finale van Wie is de Mol? is 24 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 1. 

Peggy Vrijens vloog er als laatste uit. Gelukkig kon Jamie Trenité, eveneens oud WIDM-kandidaat, haar een beetje troosten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!