Rafael en Sylvie op hun huwelijksdag Beeld © ANP

Sylvie: 'Diagnose borstkanker speelde rol in breuk met Rafael'

19 oktober 2020 17:30

Sylvie Meis (42) en Rafael van der Vaart (37) waren lange tijd een van de meest vooraanstaande showbizzkoppels van Nederland. Het hele land kon op televisie zelfs van hun huwelijk meegenieten. De twee gingen jaren later ook publiekelijk uit elkaar. Sylvie geeft nu meer details over de onderliggende redenen van de breuk tussen haar en Raf.

"Het is niet de oorzaak van de breuk"

Aan het Duitse magazine Bild heeft Sylvie in het kader van borstkankermaand een openhartig interview gegeven, omdat Sylvie zelf ook borstkanker heeft gehad. In het interview vertelt Sylvie onder andere over de invloed die deze diagnose had op haar relatie met Rafael. "Het is niet de oorzaak van de breuk, maar de diagnose speelde zeker een rol", vertelt La Meis.

Sylvie benadrukt dat je leven ingrijpend verandert op het moment dat je de diagnose kanker krijgt. "Met zo'n ziekte verander je als persoon, je bent niet meer dezelfde persoon", laat ze weten. Zelf is Sylvie zich er bewuster van geworden dat het leven eindig is. "Dus ik probeer elke dag zo gelukkig mogelijk te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Sylvie Meis onthult of Damián nog een broer of zus krijgt

Gelukkig is Sylvie al een paar jaar schoon, en dus kankervrij. Wel slikt ze nog steeds medicijnen en heeft ze elk half jaar een controle. "Je moet alerter blijven dat de kanker terug kan komen. Daarom zijn regelmatige controles zo belangrijk."

Ook denkt Sylvie dat ze een ander leven had gehad als ze nooit ziek was geworden. "Ik zou zeker een tweede kindje hebben gehad." Laatst vertelde Sylvie dat een tweede kindje er nu niet meer in zit, ondanks dat ze pas trouwde met haar liefde Niclas Castello. Beelden van het huwelijk zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!