Beeld © ANP

Rechter verwerpt zaak vermeend slachtoffer Michael Jackson

21 oktober 2020 18:27

Een rechter in de staat Californië heeft de rechtszaak van James Safechuck, een van de mannen die Michael Jackson beschuldigt van seksueel misbruik, verworpen. Safechuck had bedrijven van Jackson aangeklaagd omdat zij in zijn ogen een verantwoordelijkheid hadden iets te doen aan het vermeende misbruik. Volgens de rechter is niet voldoende aangetoond dat de medewerkers iets te zeggen hadden over het gedrag van de zanger, meldt 'TMZ'.

Safechuck, een van de mannen uit de misbruikdocu Leaving Neverland, klaagde de bedrijven MJJ Productions en MJJ Ventures Inc. al in 2014 aan. De zaak werd toen verworpen omdat het vermeende misbruik al in de jaren negentig had plaatsgevonden en de zaak dus was verjaard. Toen begin dit jaar in Californië een nieuwe wet van kracht ging waarin de verjaringstermijn werd uitgebreid stapte Safechuck opnieuw naar de rechter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jane Fonda vertelt over naaktzwemmen met Michael Jackson

Hij vindt dat de bedrijven juridisch verplicht waren in te grijpen en hem te beschermen voor de King of Pop. De rechter oordeelde echter dat er geen bewijs is dat de bedrijven verantwoordelijkheid droegen voor Jackson omdat hij de eigenaar en enige aandeelhouder ervan was. Safechuck kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Michael Jackson: 'Mijn vader heeft deuren voor me geopend'

Safechuck is een van de mannen die zegt dat Jackson hem op minderjarige leeftijd heeft misbruikt. Hij komt veelvuldig aan het woord in de documentaire Leaving Neverland. Die film van HBO zorgde vorig jaar voor flink wat ophef. Zo besloten meerdere radiozenders Jacksons muziek niet langer te draaien en werden kunstwerken van de zanger uit verschillende musea verwijderd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!