Beeld © RTL

Jinek-kijkers zetten vraagtekens bij optreden Peter R. de Vries

22 oktober 2020 09:24

De afgelopen dagen is er een heuse mediarel ontstaan rondom de vakantie van de Oranjes. Eergisteren werd daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Amalia en Alexia vlogen namelijk pas dagen later terug uit Griekenland dan de rest van het koninklijk huis. Gisteravond ging het in 'Jinek' over deze rel. Eva besprak het hele gebeuren met Wouter de Winther, Annemarie de Kunder, Yoeri Albrecht en Peter R. de Vries. Kijkers vroegen zich echter af waarom die laatste aan tafel zat.

"Sinds wanneer is Peter R. de Vries koningshuisdeskundige?"

Het is geen geheim dat Peter R. niet 's lands nummer één-fan van het koningshuis is. Hij is de laatste dagen dan ook behoorlijk kritisch geweest op het handelen van het koningshuis. Reden genoeg om aan te schuiven bij Jinek en mee te discussiëren, zou je denken. Maar veel kijkers vonden van niet.

Terwijl Peter zich in de uitzending kritisch uitsprak over het koningshuis - de misdaadjournalist noemde het handelen rondom de vakantierel 'dom' - ging het op Twitter vooral over waarom hij aan tafel zat. 'Peter R. de Vries die wordt uitgenodigd om iets te vinden van de video van de koning? Hoezo? Waarom? HUH?!' zo reageert iemand. Een ander: 'Sinds wanneer is Peter R. de Vries koningshuisdeskundige?'

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Peter R. de Vries haalt uit naar koning Willem-Alexander

Anderen waren het juist heel erg eens met de boodschap die hij bracht. 'Aardige opmerking van Peter R. De Vries die de koning vergelijkt met een wassenbeeld. Kritiek op RVD echt terecht', schrijft iemand.

Het hele fragment uit Jinek zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!