Matthew McConaughey Beeld © Getty Images

Matthew McConaughey verloor maagdelijkheid door chantage

22 oktober 2020 15:33

In de 50 jaar die acteur Matthew McConaughey (50) op deze aarde is, heeft hij behoorlijk wat meegemaakt. Naast vele hoogtepunten zijn er ook nare gebeurtenissen geweest. Zo vertelt hij in zijn memoires 'Greenlights' openhartig over hoe hij in zijn tienerjaren misbruikt is.

"Ik lag bewusteloos achterin een bestelbus"

Matthew heeft zeker niet stilgezeten in de afgelopen decennia. Hij won een Oscar, heeft een gezin met drie kinderen en kan nu ook een eigen boek toevoegen aan zijn cv. In Greenlights laat hij geen detail uit zijn leven achterwege, zelfs niet de meest pijnlijke momenten. Immers, in zijn eigen woorden: 'Die avonturen zijn belangrijk geweest, maar gaven ook inzicht en zijn grappig.' Eén van de opvallende onthullingen uit het boek is dat Matthew vroeger misbruikt is. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Vader Matthew McConaughey kreeg dood die hij had gewild

"Toen ik 18 was, ben ik aangerand door een man. Ik lag bewusteloos achterin een bestelbus", legt Matthew uit. En dat was helaas niet zijn enige traumatiserende seksuele ervaring. "Op mijn 15e werd ik door iemand gechanteerd om voor het eerst seks te hebben. Ik wist toen zeker dat ik in de hel zou belanden, omdat ik seks had gehad voor het huwelijk. Nu kan ik alleen maar hopen dat dat niet het geval zal zijn", aldus de gelovige acteur. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey verbleef twaalf dagen in woestijn voor boek

Op beide verhalen gaat Matthew niet verder in; hij noemt ze ter introductie voor de rest van zijn memoires. Mede door deze ervaringen heeft hij namelijk het gevoel dat 'de wereld hard haar best doet om mij gelukkig te maken'. Bovendien gelooft hij meer dan ooit in de 'goedheid van de mens' en heeft hij 'geleerd om lief te hebben, te lachen, te vergeven, te vergeten, te spelen en te bidden'. Matthews memoires Greenlights verschijnen op 27 oktober. 

Meer over Matthews boek zie je in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!