Linda Hakeboom Beeld © ANP

Linda Hakeboom: 'Ik heb een vreselijke week gehad'

22 oktober 2020 16:59

Presentatrice en documentairemaakster Linda Hakeboom (35) is deze maand met chemotherapie begonnen en dat valt haar zwaar. Ze liet in eerdere updates weten dat ze deze maand betere en slechtere dagen heeft, maar helaas leek de afgelopen week uitsluitend uit slechte dagen te bestaan.

"Ik ben zo ziek geweest en moet iedere keer weer wennen aan nieuwe dingen"

Linda deelt elke week een update rond haar gezondheid met haar volgers op Instagram. Vorige week voelde ze zich nog goed en vertelde ze zelfs dat ze een stukje gefietst had. "Ik voel me echt top! Ik heb zin in de dag en ik ga zo werken", liet ze weten. Helaas is het tij gekeerd. Vandaag vertelt ze: "Het laatste bericht dat ik achterliet hier was dat het een stuk beter ging bij de tweede keer chemo dan bij de eerste keer, alleen dat was een beetje te vroeg gejuicht. (...) Je kunt echt niet voorspellen hoe de volgende dag eruit zal zien. Ik heb echt een vreselijke week gehad, ik kan niet anders zeggen. Ik ben zo ziek geweest en moet iedere keer weer wennen aan nieuwe dingen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda Hakeboom ervaart eerste tekenen van haaruitval na chemo

Linda Hakeboom

"Deze keer hield ik vocht vast en waren mijn armen en benen helemaal dik en gisteren gebeurde dit", gaat ze verder, gevolgd door een foto van een bosje uitgevallen haar. "Je weet dat de dag gaat komen dat dat gaat gebeuren, maar als je dan je eerste haar uit je hoofd ziet vallen... (...) Ik denk dat je je er niet echt op kunt voorbereiden. Het is bijna een verlossing, heel dubbel, want hiervoor dacht ik steeds: wanneer gaat het nou gebeuren? En dat is best wel stressvol. Ik ben ook heel verdrietig. Het is niet dat ik bewust kies voor een kort kapsel. Het is iets wat er nog eens bijkomt als je al heel ziek bent. Het is echt heel heftig."

Linda Hakeboom
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda Hakeboom beleeft emotionele dag: 'Glimlach én traan'

Begin september liet Linda weten dat ze het zwaarste type chemokuur moet ondergaan om haar ziekte te bestrijden. In eerste instantie werd haar verteld dat er geen uitzaaiingen waren, maar dat bleek toch niet te kloppen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!