Michael Jackson en James Safechuck in 'Leaving Neverland' Beeld © HBO

Makers Michael Jackson-docu Leaving Neverland bezig met vervolg

23 oktober 2020 12:29

Alle fans en tegenstanders van Michael Jackson waren in rep en roer toen de documentaire 'Leaving Neverland' het licht zag. In de documentaire delen Wade Robson (38) en James Safechuck (42) hun ervaringen met de King of Pop en het vermeende misbruik dat heeft plaatsgevonden in hun jeugd. Het deed veel stof opwaaien en was een groot succes voor de makers. Daarom komt er nu een tweede docu aan, meldt 'Deadline'.

"Deze vervolgdocumentaire gaat over de actuele gebeurtenissen"

Wade en James hielden zich niet in in de documentaire Leaving Neverland. De twee vertelden behoorlijk gedetailleerd over de jaren dat ze Michael kenden en het vermeende seksuele misbruik dat er toen zou hebben plaatsgevonden. De film leverde hen heel wat kritiek op vanuit de fans van de King of Pop en de familie van de overleden zanger is er ook niet van gediend. Zij doen er nu alles aan om het vervolg van de documentaire te stoppen, maar die komt er wel volgens Deadline

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter verwerpt zaak vermeend slachtoffer Michael Jackson

De heren hebben de bedrijven van MJ weer voor de rechter gesleept en worden door camera's gevolgd tijdens het proces. Wade en James zijn namelijk van mening dat de medewerkers van de ondernemingen hadden moeten instappen om het misbruik te voorkomen. Helaas voor James is zijn rechtszaak al geseponeerd, omdat de rechter vindt dat er te weinig bewijs is dat Michaels personeel zijn gedrag zou hebben kunnen beïnvloeden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jane Fonda vertelt over naaktzwemmen met Michael Jackson

Ook MJ's familie is erin verwikkeld en heeft de regisseur Dan Reed gedagvaard. Zij willen al het materiaal dat hij in handen heeft inzien. Maar daar gaat Dan niet zomaar mee akkoord. Hij doet er alles aan om het beeldmateriaal zelf te houden. "Deze vervolgdocumentaire gaat over de actuele gebeurtenissen die zich in de openbaarheid afspelen. Het verhaal zal ruimte laten voor verschillende standpunten", aldus Dan. Wanneer het tweede deel van Leaving Neverland verschijnt is nog niet duidelijk. 

De documentaire over Michael maakte heel wat los. In de video hieronder zie je hoe er gereageerd werd op de heftige film. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!