Beeld © YouTube-kanaal Daði Freyr

Songfestivalfavoriet Daði Freyr ook in 2021 van de partij

23 oktober 2020 16:31

Zanger Daði Freyr (28) mag volgend jaar alsnog namens IJsland naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Samen met zijn band Gagnamagnið is hij geselecteerd, maakte hij vrijdag bekend.

"Ik denk dat ik maar weer een songfestivalliedje ga schrijven"

"Ik kom volgend jaar terug en ik neem Gagnamagnið mee!", schrijft Daði op Twitter. "Dus ik denk dat ik maar weer een songfestivalliedje ga schrijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grieks-Nederlandse Stefania klaar voor Eurovisiesongfestival 2021

Voor Daði waren de druiven in maart extra zuur toen het songfestival werd afgeblazen. De zanger was al maandenlang een van de topfavorieten voor de eindzege met het nummer 'Think About Things'.

Het dansje dat bij het nummer hoort, werd een hit op sociale media en zorgde ervoor dat het liedje al ruimschoots voor de finale viral ging met vele bekende fans tot gevolg. Onder anderen James Corden, Russell Crowe en Jennifer Garner konden 'Think About Things' waarderen. Het nummer werd vervolgens zelfs een kleine hit in de toonaangevende Britse Official Charts, een zeldzaamheid voor een songfestivalliedje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy: songfestivalnummer kun je niet forceren

Na het annuleren van het songfestival eindigde 'Think About Things' in verschillende landen die een alternatieve wedstrijd organiseerden bovenaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!