Ghislaine Maxwell en Virginia Giuffre Beeld © Getty Images/Netflix

Ghislaine: 'Virginia's moeder leverde haar af bij Epstein'

23 oktober 2020 17:59

Zelfs na de 'zelfmoord' van Jeffrey Epstein blijven de verhalen opdrijven. Niet alleen door de Netflix-docu 'Filthy Rich', maar door de vrijgegeven getuigenis van Ghislaine Maxwell (58) blijft de drek rijzen. Zo claimt de vermeende handlangster van de misbruikmiljardair dat het verhaal van Virginia Giuffre (37) van geen kant klopt en dat haar moeder haar zelfs afzette bij Epstein thuis.

"Alles wat zij heeft gezegd is een leugen"

Ghislaine ligt al tijden onder vuur en nu is haar getuigenis uit 2016 opgedoken. En daar komen weer heel wat sappige verhalen vandaan. Virginia, die al jaren beweert dat Epstein en prins Andrew haar misbruikt hebben, kwam ook ter sprake in Ghislaine's getuigenis. De handlangster noemt Virginia een 'vreselijke fantast' en 'leugenaar'. Bovendien zou zij de destijds 17-jarige niet naar Epsteins huis hebben gelokt, maar werd ze door haar eigen moeder daar afgezet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alles over Ghislaine Maxwell vandaag naar buiten gebracht

"Wat zij beweert kan moeilijk zijn gebeurd, want ik was de hele tijd bij haar moeder", verklaarde Ghislaine over Virginia in haar getuigenis. "Ik kan me niet herinneren wanneer ik haar voor het eerst ontmoette. Ik herinner me wel dat haar moeder haar naar het huis bracht (...) Wat ik me niet kan heugen, is wat er precies is gebeurd, omdat ik de hele tijd dat ze in huis was met haar moeder in gesprek was." Hiermee wil Ghislaine duidelijk maken dat zij niet degene is geweest die Virginia heeft gerekruteerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gruwelijke details over Ghislaine Maxwell: 'Zij is een monster'

Ook ontkent Ghislaine ooit seks te hebben gehad met Virginia. "Ik heb nooit, op welk moment dan ook, aan iets deelgenomen met Virginia en Jeffrey", klinkt het. Ze blijft dan ook volhouden dat Virginia een 'absolute leugenaar' is. "Alles wat zij heeft gezegd is een leugen", meent ze. "Het is absurd, haar hele verhaal is een cluster van leugens." Daarbij wil ze het 'omdraaien', omdat Virginia's verhaal 'enorm schadelijk' is geweest voor haar reputatie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew in paniek door onthullingen Ghislaine Maxwell?

Ghislaine zit sinds begin dit jaar achter de tralies. Ze wordt gezien als de handlanger van Epstein, waarbij ze zou hebben geholpen bij het lokken van minderjarige meisjes om seksuele handelingen te verrichten bij de misbruikmiljardair. Gedurende het hele proces heeft Ghislaine alle betrokkenheid ontkend en pleit dan ook onschuld. Bovendien zou ze niets afweten van het misbruik dat zou hebben plaatsgevonden. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze 35 jaar de bak indraaien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Ghislaine Maxwell niet alleen ronselaar, óók misbruiker'

De details over het vermeende misbruik van Epstein en zijn rijke vrienden blijven binnendruppelen. Ook de zoon van Queen Elizabeth wordt beschuldigd en flink aan de kaak gevoeld. Sinds Ghislaine is opgepakt, blijven er verhalen over prins Andrews betrokkenheid komen. In de video hieronder zie je of hij zich grote zorgen hierover maakt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!