Phil Collins wil zijn muziek niet bij rally's Trump

27 oktober 2020 05:37

Phil Collins (69) heeft zich achter een flinke groep muzikanten geschaard die niet willen dat president Donald Trump (74) hun werk gebruikt voor zijn campagne. Net zoals 'Creedence Clearwater Revival'-boegbeeld John Fogerty eerder deze maand deed, stuurde Phil deze week een zogeheten 'cease and desist'-brief naar de president en zijn campagneteam.

"Meneer Collins keurt het bagatelliseren van Covid-19 af en maakt zich zorgen over de reputatie die het gebruik van zijn nummer heeft veroorzaakt en zal veroorzaken"

Twee weken geleden schalde tijdens een bijeenkomst van Trump in Des Moines Collins' hit 'In The Air Tonight' uit de speakers. Zijn advocaten benadrukken in hun schrijven, dat TMZ maandag publiceerde, dat zij de president in juni al hebben verzocht dat nummer niet meer te gebruiken, omdat het doet lijken of Collins achter Trump staat. In die eerdere brief zou de muzikant ook hebben laten weten dat hij absoluut niets te maken wil hebben met de campagne van Trump.

"We zijn er nu achter gekomen dat de campagne verder is gegaan met het oneigenlijke gebruik van 'In The Air Tonight'. Niet alleen is dat zonder toestemming gebeurd maar het was extra ongepast omdat, zoals in verschillende media is omschreven, het bedoeld was als satirische referentie naar het coronavirus. Meneer Collins keurt het bagatelliseren van Covid-19 af en maakt zich zorgen over de reputatie die het gebruik van zijn nummer heeft veroorzaakt en zal veroorzaken." Het juridische team eist daarbij dat Trump stopt met het draaien van 'In The Air Tonight'.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Ex-vrouw Phil Collins eist miljoenen en weigert huis te verlaten

Al heel wat artiesten hebben laten weten dat ze er niet van gediend zijn dat Trump hun muziek gebruikt tijdens zijn campagne. Ook Neil Young, R.E.M., Rihanna, de erven van Tom Petty, Pharrell Williams, Guns N' Roses en Steven Tyler lieten hun afkeer blijken toen ze hoorden dat hun liedjes te horen waren tijdens campagnebijeenkomsten van de president. Het staat politici echter wettelijk gezien vrij de muziek van hun keuze te laten horen tijdens deze rally's.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!