Beeld © ANP

Olga Zuiderhoek: 'Of ik ga dood óf ik beland op de ic'

27 oktober 2020 08:21

Drie weken lang lag Olga Zuiderhoek (74) vanwege het coronavirus met flinke koorts op bed. "Ik dacht: óf ik ga dood óf ik beland op de ic", vertelt de 74-jarige actrice in de derde aflevering van 'Volle Zalen', die dinsdagavond op 'NPO 2' te zien is.

"Het is gewoon mogelijk dat ik doodga, waar ik dan ook wel weer rustig van word"

Het enige wat Zuiderhoek in die weken zag was een televisie met daarop beelden van ziekenhuizen en ic's. "Als je plat ligt, voelde ik dus al die kroontjes in m'n longen aan het werk en ik wist niet of dat dus nog opbouwend was of alweer terugbouwend. Omdat het een onbekende ziekte is", vertelt ze.

In het verleden leed de actrice aan blaaskanker en hepatitis, waarover ze in het programma ook openlijk vertelt. "Het is gewoon mogelijk dat ik doodga, waar ik dan ook wel weer rustig van word", vertelt ze over haar ziekbed. "Als het einde er is, is het einde er."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Casanova's met Jim en Lieke in twee weken al goud, ondanks corona

In de aflevering bezoekt Zuiderhoek met presentator Cornald Maas ook het graf van haar overleden man Willem Breuker, waar ze zelf ook komt te liggen als het zover is. Al hoeft dat van haar niet zo nodig. "Ikzelf heb iets van: goh, laat hem toch lekker hier in z'n eentje", vertelt ze. "Wat maakt het eigenlijk allemaal nog uit, als je er niet meer bent."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!