Beeld © Qmusic

Mattie Valk onthult The Masked Singer-geheimen

27 oktober 2020 11:18

Na weken van vragen ontwijken en uitgelachen worden door zijn collega's, heeft Mattie Valk (35) eindelijk mogen onthullen dat hij de Astronaut was in het laatste seizoen van 'The Masked Singer'. In de ochtendshow op Qmusic deed hij een aardig boekje open over zijn deelname én hoe het is om in het pak te zitten.

"Het zweet loopt met druppeltjes van je voorhoofd"

Zowel Marieke Elsinga als Domien Verschuuren legden Mattie de afgelopen tijd flink het vuur aan de schenen. Mattie besloot als verrassing om het pak dan maar mee te nemen naar de studio. Hij vertelt dat dit bij hoge uitzondering is goedgekeurd, tot grote vreugde van Marieke: "Het is een beetje alsof ik op de filmset loop van mijn favoriete serie."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Weet jij het al? Nieuwe beelden de Vos uit The Masked Singer

Mattie is de beroerdste niet en onthult met liefde enkele geheimen over zijn deelname. Zo vertelt hij dat hij een van de weinigen is die door zijn pak heen kon kijken. "Er zijn andere karakters bij en die kijken letterlijk door twee rietjes, dus die weten echt niet waar ze zijn." Wie dacht dat de makers van de pakken er wel voor zorgden dat de kandidaten niet oververhit op het podium staan, komt bedrogen uit. "Na het optreden gaat de jury bakkeleien over wie je dan bent, dat duurt in het echt wel een minuut of twintig. Dan sta je op het podium met die lampen op je en je hebt het warm van de spanning. Het zweet loopt met druppeltjes van je voorhoofd."

De Qmusic-dj had geen inspraak over welk pak hij aan mocht en moest het allemaal over zich heen laten komen. "Op een gegeven moment weet je dat je meedoet en dan zit je te wachten op hét telefoontje. Daarin hoor je: je bent de astronaut. Het lijkt een beetje op een examenuitslag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga trots op 'vriendje' uit The Masked Singer

Naast Mattie moest ook de Yeti zich ontmaskeren. Hierin bleek niemand minder dan Ernst Daniël Smid te zitten. In RTL Boulevard blikt hij terug op dit avontuur.

The Masked Singer-afvallers reageren op hun exit

02:20

The Masked Singer is elke vrijdagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4 en een dag later bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!