Beeld © YouTube: @monicageuze

Monica Geuze: 'Onder druk gezet om zwangerschap bekend te maken'

27 oktober 2020 12:58

Monica Geuze (25) liet onlangs op Instagram weten dat iemand foto's van haar tweejarige dochtertje Zara-Lizzy heeft gelekt. Een pijnlijke kwestie, omdat het niet de eerste keer is dat haar vertrouwen is beschaamd. Dat vertelt ze in haar nieuwe vlog.

"Als jij het niet bekendmaakt, dan doen wij het"

"Ik heb een Instagram-account voor Zara-Lizzy gemaakt. Speciaal voor vrienden en familie die ik vertrouw. Toen zij heel jong was vond ik het heel leuk om foto's te posten, zodat mensen zelf konden kijken." Dit account was enkel en alleen bedoeld voor naasten van Monica. "Ik kreeg enkele dagen geleden allemaal berichten binnen van foto's van dat account." Volgens Monica was de naam van het account waarmee dat was gebeurd weggestreept, waardoor het niet mogelijk was te achterhalen wie de foto's heeft gelekt. "Ik schoot daarvan zwaar in de stress. Aan de ene kant dacht ik: er zitten alleen maar vrienden en familieleden op dat account. Iemand van die mensen moet dat doorgestuurd hebben. Er gingen honderdduizend scenario's door mijn hoofd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze woest na uitgelekte foto's van Zara-Lizzy

Het zou een foutje kunnen zijn, stelt de influencer: misschien was er iemand die niet wist dat ze Zara-Lizzy afschermt van social media sinds haar eerste verjaardag. Toch denkt ze dat er opzet in het spel was, omdat de naam van de verzender was weggestreept. "Dat gaf me een kutgevoel. Dan stuur je het dus door, maar dan wil je niet dat iemand erachter kan komen van wie het komt. Dan ben je verkeerd bezig."

Monica heeft er zelfs slecht van geslapen. "Ik wil het niet groter maken dan het is, maar ik werd er lijp van." Monica besloot haar verhaal te delen in haar Instagram Stories om duidelijk te maken hoe vervelend ze het vindt. "Iemand in de groep die ik vertrouw, is niet discreet omgegaan met de informatie over mijn kind. En die foto's gaan nu via WhatsApp-groepen door."

Ze vraagt zich af of ze erachter komt wie de boosdoener is. "Ik kreeg veel tips, maar zonder bewijs heb ik niks. Ik heb enkele van mijn beste vrienden en familieleden in twijfel moeten trekken en dat vind ik echt kut. (…) Vertrouwen is en blijft altijd een lastig ding. Ik heb bijvoorbeeld ook gehad dat mijn zwangerschap via media naar buiten kwam, voordat mijn familie het wist", vertelt ze geëmotioneerd. "Ik was in de veronderstelling dat ik het alleen heb verteld aan mensen die ik kan vertrouwen. Nu kwam het bij een redactie terecht die mij belde en zei: 'Als jij het niet bekendmaakt, dan doen wij het.'" Monica's hele verhaal hoor je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze: 'Relatie met Robbert is anders dan met exen'

Monica is binnenkort te zien als presentatrice van de vernieuwde Temptation Island: Love or Leave. Hieronder zie er alles over. 

Monica en Kaj presenteren nieuwe versie van Temptation Island

00:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!