Rick en Ron Brandsteder Beeld © ANP

Rick Brandsteder: 'Als zoon van stond ik 2-0 achter'

27 oktober 2020 19:48

Rick Brandsteder (36) lijkt op menig opzicht op zijn vader Ron (70). In tijdschrift 'LINDA.' vertelt de 'Temptation Island'-presentator dat het niet zo gek is dat hij in hetzelfde vak is beland als zijn pa. Al heeft dat hem geen voordeel opgeleverd, integendeel zelfs. 

"Ik wilde het allemaal zelf uitvinden"

Rick vertelt in het blad dat mensen vaak denken dat hij dankzij zijn vader een kruiwagen had, maar de werkelijkheid is anders. "Ik heb eerder het gevoel dat ik als ‘zoon van’ 2-0 achter stond", legt hij uit. "Naar mij werd juist extra kritisch gekeken." Zijn vader heeft hem nooit gecoacht. Rick: "Daar ben ik ook veel te eigenwijs voor. Ik wilde het allemaal zelf uitvinden."

Ondanks dat hij niet op hulp van zijn vader zit te wachten, is hun band erg sterk - net als met de rest van zijn familie. Zo stelt Rick dat broer Bob één van zijn beste vrienden is. Drie jaar geleden raakte de linkerarm van zijn broer verlamd na een ongelukkige val van een betonnen trap. Hierover met hem praten vindt de presentator lastig. "Natuurlijk wil ik er voor hem zijn, maar praten over heftige emoties kunnen we niet goed. Dat voelt ongemakkelijk", vertelt hij. "Mijn gevoelens deel ik liever met mijn moeder. Met haar ben ik heel close."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Is het tóch Ron Brandsteder in The Masked Singer?

Ondanks dat Rick een familieman is, heeft hij zelf nog geen 'huisje, boompje, beestje'. Hierover zegt hij: "Mijn vader was 34 toen ik werd geboren. Ik heb geen haast, maar het verlangen naar een duurzame relatie en kinderen begint te komen." Liefde heeft volgens hem ook deelt te maken met timing. Zo was Rick op zijn 25e zwaar verliefd, maar aan samenwonen was hij nog lang niet toe. "Als ik haar nu zou tegenkomen wél. De vrouw die bij me past, heeft humor, is lief en zorgzaam, maar is ook een stoer wijf dat voor zichzelf opkomt. En als ze weigert mijn was te doen? Nou, dat zien we dan wel weer", aldus de 36-jarige.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rick Brandsteder en Geraldine Kemper werken aan nieuw programma

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!