Beeld © ANP

Jinek-kijkers onder de indruk van krachtige Linda Hakeboom

29 oktober 2020 07:29

Linda Hakeboom (35) ontdekte in augustus van dit jaar een bobbeltje bij haar borst. Niet veel later bleek dat ze borstkanker had. Meteen besloot Linda om haar online volgers mee te nemen in een proces dat nog heftiger zou worden dan ze zelf dacht. Bij 'Jinek' vertelde Linda gisteravond haar verhaal. En dat maakte diepe indruk bij de kijkers.

"Wat een sterke en positieve vrouw"

Linda Hakeboom dacht meteen nadat ze de diagnose borstkanker kreeg dat haar dagen geteld waren. "Je houdt er rekening mee dat het over is", zei de documentairemaakster en presentatrice. Dat gevoel ebt inmiddels ook 'erg weg', vervolgt Linda. "Ik ben heel vaak patiënt, maar als ik me goed voel ook heel erg niet. Hiervoor zijn alle dagen een gegeven en nu zijn alle dagen mij gegeven. Ik ben er, krijg een hele zware behandeling maar het gaat."

Linda is nog minimaal een jaar bezig met alle behandelingen. De komende maanden krijgt ze chemotherapie, waarna ze moet aansterken en een operatie volgt. "We kijken nog of dat borstbesparend of een borstamputatie zal zijn. Daarna moet ik weer aansterken en dan bestraald. Daarna is het hopelijk oké en anders weer chemotherapie", zo schetste ze het behandelplan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda Hakeboom: 'Ik heb een vreselijke week gehad'

De kijkers thuis waren erg onder de indruk van de wijze waarop Linda haar verhaal vertelde. 'Wat ben je een krachtig, mooi en sterk mens', reageerde iemand via Twitter. Een ander: 'Wat een sterke en positieve vrouw!'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda Hakeboom geeft update over haar chemokuur

In de video hieronder zie je hoe Linda haar hele verhaal vertelde bij Jinek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!