Jamai Beeld © ANP

Jamai werd moe van Step Right Up: 'Maar moet het wel zingen'

29 oktober 2020 11:48

In 2003 scoorde Jamai Loman (34) na het winnen van 'Idols' een monsterhit met het nummer 'Step Right Up'. Jaren later zingt hij het nummer nog steeds, ook al wilde hij eerst volledig afstand doen van zijn grootste hit ooit.

"Het is zó’n populair liedje geweest"

Hoewel Jamai in 2018 nog een album uitbracht en het nummer 'Genoeg Te Doen' daarvan het best prima deed, kwam het succes bij lange na niet in de buurt van 'Step Right Up'. Ook niet gek natuurlijk, want dat was de eerste single van een Nederlandse Idols-winnaar ooit. "De grootste uitdaging voor een muzikant is zich te verhouden tot zijn grootste hit. Dat heb ik wel onderschat, hoor. Het is zó’n populair liedje geweest. En het staat, net als die rare bril, zó symbool voor wat Idols toen was", vertelt Jamai aan het Algemeen Dagblad.

Jamai heeft er wel eens over nagedacht om het liedje niet meer te zingen. Hij werd er moe van dat mensen spontaan 'come oooon' begonnen te roepen als ze hem tegenkwamen. Maar toen hij het nummer bij een paar optredens achterwege liet, besefte hij dat de fans dat niet pikten. "Dan voelen mensen die een kaartje hebben gekocht zich genaaid."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jamai over Over Winnaars: 'Emotionele rollercoaster'

Jim Bakkum deed natuurlijk ook mee aan de eerste Nederlandse editie van Idols. Hij eindigde als tweede, achter Jamai. In het begin spraken de mannen elkaar nog regelmatig, maar inmiddels is dat contact volledig verwaterd. In de video hieronder vertelt Jim er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!