Wilfred Genee Beeld © ANP

Wilfred Genee niet bang om dezelfde fout te maken als Giel Beelen

30 oktober 2020 11:54

Wilfred Genee (53) maakt zich geen zorgen dat hij zich de komende weken verslaapt. Als nieuwe ochtendjock op Radio Veronica vervangt hij vanaf maandag Giel Beelen (43), die inmiddels in dienst bij NPO Radio 2 al twee keer zijn bed niet uit kon komen.

"Het is mij nog nooit overkomen dat ik me voor iets zakelijks verslapen heb"

"Dat is de grootste nachtmerrie die je als radiomaker kan overkomen", zegt Wilfred tegen het ANP. Hij gelooft niet dat hij er gevoelig voor is, zeker omdat Giel tegenwoordig nog veel vroeger moet opstaan. "Het is mij nog nooit overkomen dat ik me voor iets zakelijks verslapen heb. Eens moet de eerste keer zijn, maar het zit niet in mijn systeem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee kiest partij voor Frank: 'Rogier is de weg kwijt'

Wilfred start maandag op het ‘schappelijke’ tijdstip van 07.00 uur, drie uur later dan Giel. Veronica wilde hem eigenlijk om 06.00 uur laten beginnen, maar dat was echt niet te combineren met Wilfreds tv-werk, dat hij gewoon blijft doen. "06.00 uur was wat dat betreft een absolute no-go voor mij. Ik hoop dat dat uur verschil kan maken maar misschien is dat helemaal niet zo en heb ik mij straks enorm verkeken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen nu wél op tijd wakker voor vroege ochtendshow

"Het enige waar ik mij nu een beetje zorgen om maak, is dat ik altijd slecht slaap als ik weet dat ik er vroeg uit moet. Als dat straks elke nacht gaat gebeuren met het idee ‘ik moet me niet verslapen’ dan wordt het een dodelijk zware klus", lacht Wilfred. "Maar ik denk dat ik met één wekker genoeg heb. En mijn telefoon doet het ook gewoon he."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!