Beeld © ANP

Tim Hofman dacht over zelfmoord in depressieve periode

31 oktober 2020 10:35

Door het programma 'Over mijn lijk' denkt presentator Tim Hofman vaak na over de dood. Plannen heeft hij nooit gemaakt, maar in een depressieve periode heeft hij wel eens nagedacht over zelfmoord. Dat vertelt de 32-jarige presentator in een interview met 'Trouw'.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

"Ik heb gezien dat er vaak een geweldig zuiveringsproces optreedt; in het licht van de dood komen alleen de belangrijke dingen bovendrijven"

"Niet dat ik echt plannen heb gemaakt, maar ik heb tijdens mijn depressieve periodes weleens gedacht: als dit zo doorgaat, maak ik er een einde aan", vertelt hij.

Dat hij het programma Over mijn lijk maakt, draagt ook bij aan het vele nadenken over de dood. In dat programma worden ongeneeslijke zieke jongeren gevolgd. "Ik heb gezien dat er vaak een geweldig zuiveringsproces optreedt; in het licht van de dood komen alleen de belangrijke dingen bovendrijven. Alles komt op scherp te staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman dankbaar voor Televizier-Ring: kroon op het werk

Daarom vond de presentator het in eerste instantie lastig om feest te vieren toen het programma de Televizier-Ring won. "Het waren de nabestaanden van de mensen met wie we het programma hadden gedraaid die als eersten riepen: ja, natuurlijk! Je hebt, bij zo veel verdriet, ook het recht om een beetje lol te hebben met z’n allen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Over Mijn Lijk kwam 'te dichtbij' voor Patrick Lodiers

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!