Beeld © ANP

Johnny Depp gaat in hoger beroep na uitspraak in smaadzaak

2 november 2020 13:54

Johnny Depp (57) gaat in hoger beroep in zijn rechtszaak tegen de Britse krant 'The Sun'. Maandag bepaalde de rechter in Londen dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel van de tabloid, waarin de acteur een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd, sprake is van smaad. Ook heeft Depp zijn ex-vrouw Amber Heard volgens de rechter wel degelijk mishandeld.

"Deze beslissing is even pervers als verbijsterend"

"Deze beslissing is even pervers als verbijsterend", begint de reactie van Depps advocaat. "Het meest zorgwekkende is het vertrouwen van de rechter in de getuigenis van Amber Heard en het volledig negeren van de berg aan bewijs van politieagenten, zorgmedewerkers, haar voormalig assistent en andere getuigen die alle aantijgingen ontkrachten."

De uitspraak volgt na een bijna drie weken durende rechtszaak in juli. Depp had die zaak tegen The Sun aangespannen om een artikel uit 2018, waarin hij een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd na beschuldigingen van zijn ex-vrouw. De 57-jarige acteur ontkent dat hij dat is en stelde dat The Sun die claim niet kan hardmaken. Depp eiste daarom een rectificatie van de publicatie en een fikse schadevergoeding.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny Depp verliest rechtszaak tegen Britse tabloid

"Het oordeel zit vol met fouten, waardoor het belachelijk zou zijn als meneer Depp hier niet tegenin gaat", vervolgt zijn advocaat. De verklaring wordt afgesloten met de hoop dat andere smaadzaken wel op een eerlijke manier worden gevoerd, in tegenstelling tot deze.

Het huwelijk van Depp en Heard, die van 2015 tot en met 2017 getrouwd waren, kwam tijdens de zaak veelvuldig aan bod. De exen beschuldigden elkaar over en weer van mishandeling en ontkennen zelf gewelddadig te zijn geweest.

Rechtszaak Johnny Depp levert spraakmakende details op

06:07

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!