Nikkie de Jager Beeld © AVROTROS

Doneeractie Wie is de Mol? enorm succes: 28 wordt 31.000 euro

03 november 2020 10:47

Een simpele oproep op Twitter en plots zorgde Lloyd Overvliet (22) voor een 'bonus' van 30.000 euro voor het KWF. Met zijn online doneeractie bereikte hij in korte tijd een groot publiek, dat massaal geld overmaakte. "Blijkbaar kan 28 euro ineens uitgroeien tot 31.000 euro."

Het begon allemaal met Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, die na de finale van Wie is de Mol? bekendmaakte dat ze het gewonnen geldbedrag (12.580 euro) zou doneren aan het KWF. Tijdens dat moment las de 22-jarige Lloyd Overvliet uit De Lier mee op Twitter.

Daar kon de actie op veel waardering van WIDM-kijkers rekenen, zegt Lloyd in gesprek met RTL Nieuws. "Toen dacht ik: waarom doen wij met z’n allen ook niet iets?" Hij maakte een doneeractie aan op de website van het KWF met als doel om het bedrag van Nikkie te verdubbelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Winnares WIDM Nikkie doneert winst aan KWF

Inmiddels zit hij over de 31.000 euro, een bedrag wat nog bovenop de 12.580 euro van Nikkie gedoneerd wordt. "De actie is massaal gedeeld, eerst door vlogster Monica Geuze en daarna ook door Nikkie zelf. Toen kreeg ik een telefoontje van het KWF. Het was druk, zeiden ze."

Een kleine moeite op sociale media zorgde voor een enorm bedrag voor het KWF. Lloyd vindt de impact van zijn actie 'ongekend'. Hij doneerde zelf 28 euro. “En als mensen met veel invloed en volgers het delen, kan zo’n bedrag blijkbaar ineens uitgroeien tot 31.000 euro. Je hoort veel negatieve verhalen over sociale media, maar voor dit soort dingen is het wel heel goed.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie weet het zeker: overleden broertje heeft geholpen met WIDM

Nikkie wist al vanaf de eerste aflevering dat Jeroen de mol was. Maar daar was ze pas honderd procent zeker van toen Peggy afviel. Peggy viel tot haar grote spijt dit seizoen net voor de finale af. In de video hieronder vertelt ze hoe teleurstellend dat was.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!