Beeld © ANP

Chris, Bas en Domien gaan podcast vaker uitbrengen

7 november 2020 12:00

Seks, drugs en tuinieren. Het is slechts een greep uit de vele gespreksonderwerpen die vrienden en collega's Chris Bergström (33), Bas Louissen (33) en Domien Verschuuren (32) tot nu toe met elkaar hebben gehad in hun gezamenlijke podcast. De drie radiomakers geven zich helemaal bloot in tweewekelijkse afleveringen van 'Man man man, de podcast', en doen daar binnenkort nog een schepje bovenop. Aan RTL Boulevard vertellen ze over het succes én de toekomst.

"Het is vaak een therapeutische sessie"

Het drietal leerde elkaar jaren geleden kennen toen ze alledrie werkzaam waren bij 3FM, maar twee jaar geleden ontstond pas het idee voor een podcast. "Die tijd bij 3FM was heel erg leuk en het leek mij dan ook leuk om iets met z'n drieën te doen", vertelt Bas. "Chris en ik belden veel en hadden het dan over onze vriendinnen. We allebei sterke vrouwen en we moesten vaak tegen onze zin allerlei klusjes doen van onze vriendinnen. Ik sprak toen ook met Domien hierover en hij had ook zo zijn issues. Al snel gingen we ons afvragen: hoe mannelijk zijn we eigenlijk?" Deze vraag werd dé kernvraag van Man man man, de podcast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domien Verschuuren onder het mes wegens stemproblemen

Inmiddels zijn de heren alweer bezig met hun vijfde seizoen - en het einde is nog lang niet in zicht. Sterker nog; ze gaan nóg meer afleveringen maken, zo laat het drietal aan RTL Boulevard weten. Normaliter verschijnt er elke twee weken een nieuwe aflevering online. Hierbij staat telkens een ander thema centraal. Maar de heren zijn nog lang niet uitgepraat en daarom willen ze wekelijks met een nieuwe aflevering komen. "We willen vanaf seizoen zes in 2021 elke week een aflevering online zetten", vertelt Domien. "Dat betekent dus elk jaar drie seizoenen", vult Chris hem aan.

Alsof het drietal het niet al druk zat had. Naast de podcast hebben ze namelijk ook twee biertjes op de markt gebracht, zijn de eerste stapjes richting een heuse theatertour gezet én hebben ze een boek op de markt gebracht, dat nu aan de derde druk toe is. Bang dat de luisteraars hen beu worden zijn ze niet, zo vertelt Domien. "Ik denk dat de mensen niet per se luisteren voor de verhalen, maar vooral luisteren naar drie vrienden die aan de keukentafel een gesprek hebben over mannelijkheid en alles wat daarbij komt kijken. Zolang je dingen meemaakt, is er stof om over te praten. En ik denk en hoop dat dat gesprek niet gauw gaat vervelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander en Jaap geven kijkje achter de schermen bij Zelfspodcast

In Man man man, de podcast schuwen de heren geen enkel onderwerp. Zo komen verschillende privé-onderwerpen aan bod, waaronder relatiebreuken, lichamelijk ongemak en drugsgebruik in de vorm van thema's "We kennen zeker schaamte, maar als je bij elkaar aan tafel zit, dan ben je je niet zo bewust dat er mensen luisteren. Dan worden er dingen besproken die je niet zo snel aan je collega's zou vertellen", stelt Bas. "Het wordt pas leuk of interessant als er dingen besproken worden die spannend of ergens ongemakkelijk zijn. Dat is ergens wel de kracht. Soms zit je dan ook met verbazing naar elkaar te luisteren, dat is het leukst."

Ook het onlangs uitgebrachte boek Man man man, het boek zit vol met verhalen die deels in de podcast zijn verteld, maar sommige zullen er nooit in voorkomen. "Ik heb in het boek geschreven over mijn allereerste orgasme, en ik denk niet dat ik dat snel weer in de podcast zal gaan vertellen", aldus Domien. "Sommige thema's zijn heel goed voor herhaling vatbaar. Tot nu toe raakt het gewoon niet op. Het format is wel een beetje veranderd", vertelt Chris. "In de eerdere seizoenen gingen we van anekdote naar anekdote, maar nu hebben we gewoon een gesprek met elkaar. Dat gesprek kan een eindeloze adem hebben. Kijk naar Veronica Inside, dat gaat over voetbal en de actualiteit en dan blijven ze maar lullen en lullen. Ik vergelijk ons graag met Veronica Inside."

Toch hebben de heren nog nooit spijt gehad van een onderwerp of verhaal, verzekert Domien. "Maar wel als er eens een hele foute grap wordt verteld, dan willen we die er wel eens uit knippen", vult Bas aan. "Maar dat is amper gebeurd." Chris: "Onze eerste afspraak was ook: we gaan met de billen bloot. Als we dit gaan doen, dan gaan we alles vertellen."

Dit doen de heren ook in het theater, waar er tot nu toe drie live-registraties zijn opgenomen. "Dat is wel de meest pure vorm, want daar kan niet in geknipt worden. Daar zijn dan mensen bij, maar dat is echt geen groot verschil met de normale podcast. Zo'n verkeerde grap eruit knippen, dat is op één hand te tellen. Verder is het altijd what you hear, is what you get."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dj Domien Verschuuren schrijft boek met makers podcast

Wie denkt dat de heren het altijd met elkaar eens zijn, komt bedrogen uit. "Als iemand iets zegt wat de ander tegen het hoofd stoot, is dat vaak juist heel grappig. Het is vaak een therapeutische sessie", legt Chris uit. "Je hebt wel eens onderlinge irritaties die je normaal niet aan had durven pakken, maar wel durft te bespreken in de podcast."

De veelbesproken theatertour van de heren staat nog altijd op de planning, maar door de huidige situatie is het onmogelijk om die vast te leggen. Domien: "Het is vooral hopen. (…) We hebben er heel veel zin in, want we hebben de afgelopen tijd gebruikt om écht een show neer te zetten. Nu moeten we met de dag afwachten."

De koek is nog lang niet op voor de heren. Na dit seizoen plakken ze er met liefde nog een seizoen aan vast, zolang ze er zelf maar plezier in hebben. Chris: "Tot nu toe is deze rollercoaster nog veel te leuk. Waarom zouden we stoppen? Zolang wij het in ieder geval nog leuk vinden en de mensen het leuk vinden dan blijven wij wel doorgaan. Er is altijd wel iets leuks te verzinnen." De heren speelden een tijdje met het idee om ook een pop-up store te beginnen, maar zien daar door de huidige situatie voor nu van af.

Hoewel de mannen niet vies zijn van een babbeltje over schoonheid, kunnen ze wat dat onderwerp betreft niet tippen aan een heel ander genre binnen het medium: beauty-podcasts. Die zijn dé nieuwste trend. Hieronder zie je er alles over. 

Beautypodcasts zijn de nieuwste trend

05:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!