Beeld © ANP

Georgina Verbaan betreurt doodgeschoten chimpansees

4 november 2020 07:54

Georgina Verbaan (41) betreurt het feit dat er gisteren twee chimpansees zijn doodgeschoten nadat ze uit hun verblijf in Dierenpark Amersfoort waren ontsnapt. De actrice is een groot dierenliefhebster en kan er met haar hoofd niet bij.

"Zo erg dat ze doodgeschoten zijn"

Dinsdagochtend ontsnapten twee mannelijke chimpansees uit hun verblijven. Toen de ontsnapte dieren werden gespot door medewerkers, is een protocol genaamd 'Dier Ontsnapt' in gang gezet. "De twee mannelijke chimpansees vertoonden imponerend gedrag, wat voor een gevaarlijke situatie kon zorgen en daarom is er op dat moment de beslissing genomen om de chimpansees dood te schieten", liet een woordvoerder van de dierentuin eerder weten aan NU.nl.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tim Douwsma heeft genoeg van Georgina Verbaan: 'Zeg dan niks!'

Georgina kan er met haar hoofd niet bij. Op Twitter reageert ze dan ook op het nieuws. 'Als je naar een dierentuin gaat moet je er gewoon mee akkoord zijn dat jij en/of je kinderen kunnen worden opgegeten of aangevallen door een wild dier. Zo erg dat ze doodgeschoten zijn. Eindelijk een middag vrij', aldus Georgina.

De actrice krijgt onder haar tweet veel bijval. 'Ik vind het meer dan erg. Verdoving had toch ook gekund?' vraagt iemand zich af. Een ander: 'Absurd. En dierentuin verdedigt t ook nog. Een vangnet, verdovingsspuit. Ja, niet makkelijk, maar dit is toch te gek?'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!