Beeld © ANP

Zieke Rob de Nijs over zoontje: 'Maak ik me soms zorgen over'

04 november 2020 18:29

Rob de Nijs (77) werd vorig jaar gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson. Sindsdien denkt hij na over de dood én zit hij erg in over zijn zoontje, zo vertelt hij in 'AD'.

"Dat was natuurlijk wél even een schok"

Rob vertelt dat hij veel heeft gehad aan zijn vrouw, Henriëtte. "Vooral in de periode dat ik net die diagnose had gekregen en tot me doordrong wat die inhoudt. Dat was natuurlijk wél even een schok. Maar we hebben gezegd: ‘Oké, hier moeten we dus mee omgaan.’ Ik weet ook niet wat het eindpunt is. Dat wil ik ook niet weten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs overdonderd door positieve reacties op DWDD-optreden

"Maar als ik ga, maak ik hetzelfde mee als ieder mens ooit zal meemaken", vervolgt hij. "Het enige dat ik hoop is dat het rustig gebeurt. Ik vind het eigenlijk vooral spannend. Hoe voelt dat straks? Het is toch iets dat je niet kent.” Ook zijn acht-jarige zoontje zorgt goed voor zijn vader. "Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. ‘Pas op, daar ligt een snoer, pap!’ Ontroerend vind ik dat. Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk.”

"Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak", vervolgt Rob. "Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.”

Rob de Nijs moest noodgedwongen stoppen met zingen, hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!