Beeld © ANP

Fred van Leer deelt verhaal: 'Wist niet wat ik moest doen'

05 november 2020 15:21

Fred van Leer (44) belandde vorige week in een vreselijke nachtmerrie toen een seksvideo waarin hij te zien is uitlekte. Afgelopen zondag werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels gaat het beter met hem en vandaag laat hij van zich horen in een eenmalig, uitgebreid statement. "Er gaan nogal wat wilde verhalen over mij de ronde en die wil ik eigenlijk ontkrachten."

"Het is nu een open wond. Dat geneest, maar wordt wel een litteken"

Fred gaat niet verder in op het uitgelekte filmpje. "Dat is heel vervelend voor mij, maar dat heeft tijd nodig. Dat heelt. Het is nu een open wond. Dat geneest, maar wordt wel een litteken." Vervolgens vertelt de stylist over hoe hij de situatie heeft ervaren. "Ik kreeg van allerlei mensen berichtjes dat er een filmpje van mij gaande was. Ik was in blinde paniek. Ik wist niet wat ik moest doen."

Daarop besloot Fred naar een vriendin te gaan, die hem heeft opgevangen. "Toen is het hele verhaal begonnen. Politie, recherche, ambulance, omdat iedereen zich zorgen maakte." Uiteindelijk werd Fred die avond laat opgevangen in de Bouman-kliniek, waar professionals hem konden helpen. "Daar heb ik minder dan 24 uur gezeten, want de psycholoog zei dat ik er niet thuis hoorde."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Emotionele Fred van Leer reageert: 'Dit geeft mij zoveel kracht'

Hij vervolgt: "Mijn familie ziet het filmpje, mijn vrienden hebben het gezien. Die dag was een hel. Ik kan niet anders zeggen." Fred besloot zijn telefoon na het uitlekken van de video weg te leggen, maar las afgelopen zondag toch enkele reacties. "En ook al zijn er honderd lieve, die ene kutreactie blijft hangen." Zeer emotioneel vervolgt hij: "Ik heb mezelf iets aangedaan. En doordat iedereen heel adequaat heeft gehandeld, ben ik er nog. Daar ben ik zeer dankbaar voor."

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 113 of 0800-113 (gratis) of de chat.

Vervolgens ontstonden er allerlei geruchten over hoe het met Fred ging. "Als mensen van wie ik hou moeten lezen dat ik overleden ben, dat ik uit mijn huis ben getakeld... Dat is vreselijk. De reden dat ik uit huis ben getakeld is dat er geen brancard door mijn huis kan." Fred woont in een herenhuis in Rotterdam. Ook haalt hij uit naar een buurman die foto's maakte van het moment waarop Fred uit zijn huis werd getakeld. "Heel erg bedankt", zegt hij sarcastisch. "Dat zijn echt foto's die ik graag in mijn fotoalbum wil plakken."

In het ziekenhuis is hij "ongelofelijk goed geholpen. Ze hebben er alles aan gedaan om mijn privacy niet te schenden." Aan het eind blikt hij vooruit op de toekomst. "Het gaat nu goed met me. Het is een wond die moet helen. En dat heeft tijd nodig. Ik wil ook weer aan de bak want ik heb de kracht om mooie dingen te maken." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Aangeslagen Fred van Leer laat van zich horen na seksvideo

Na het delen van zijn eigen verhaal, richt Fred zich op andere mensen die dit overkomt. "Ik heb een heel groot vangnet, maar bij anderen bij wie dit gebeurt, daar loopt het verkeerd mee af." Daarna geeft hij een dringend advies aan mensen die in de toekomst een dergelijke video ontvangen. "Desnoods bekijk je het, maar deel het niet. De gevolgen zijn niet te overzien." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!