David Guetta is na negen jaar weer populairste dj op aarde

07 november 2020 22:50

Na negen jaar mag David Guetta (53) zich weer de populairste dj ter wereld noemen. De zaterdag 53 jaar geworden Fransman staat dit jaar bovenaan in de prestigieuze DJ Mag Top 100 van het Britse tijdschrift DJ Mag. De onthulling vond zaterdagavond plaats tijdens de vanwege corona virtuele editie van het Amsterdam Music Festival (AMF).

Guetta kreeg in 2011 voor het laatst de meeste stemmen van het publiek en wist destijds de vierjarige hegemonie van Armin van Buuren te doorbreken. Het jaar erop zakte hij echter alweer naar de vierde stek om vervolgens via twee vijfde plaatsen, twee zesde en twee zevende vorig jaar terug in de top drie te eindigen voor een bronzen plak.

De winnaars van vorig jaar, het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike, moeten dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Madonna weigerde David Guetta vanwege zijn sterrenbeeld

Het is de 24e keer dat het publiek de beste dj van de wereld mag kiezen. De winnaar wordt traditiegetrouw tijdens AMF bekendgemaakt, dat normaal gesproken tijdens het Amsterdam Dance Event plaatsheeft in een volgepakte Johan Cruijff Arena.

Tijdens de digitale editie van het AMF traden grote en minder grote namen uit de dancewereld op. Zo draaide aanstormend talent Avalan een set vanuit een lege Arena en verscheen Armin van Buuren vanaf het circuit in Zandvoort. Ook de kersverse nummer 1, David Guetta, gaf een optreden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!