Dionne Stax Beeld © ANP

Dionne Stax over zieke moeder: 'Ik kan haar niet vasthouden'

10 november 2020 15:36

In de nieuwste uitgave van 'JAN Magazine' vertelt Dionne Stax (35) openhartig over het afgelopen jaar waarin haar moeder ziek werd. "Mijn moeder was een vrouw die haar hele leven nog nooit ziek is geweest, en ineens bleek het mis", beschrijft Dionne in een openhartig gesprek met het blad.

"Door corona kan ik haar niet eens meer een knuffel geven, niet heel even vasthouden, niet tegen haar aankruipen in bed als ze het moeilijk heeft"

"Het jaar begon heel mooi", blikt Dionne terug'. "Mijn zus, die in Barcelona woont, kreeg in januari haar eerste kindje. Mijn ouders en ik zijn meteen naar haar toe gegaan. We stonden in het ziekenhuis, ik had de kleine baby vast, dat was echt heerlijk. En op dat moment werd mijn moeder onwel. De hele nacht hebben we op de eerste hulp gezeten, ze kwamen er maar niet achter wat het was." 

"Eenmaal terug in Nederland", gaat de presentatrice door, "gingen we ziekenhuis in, ziekenhuis uit. (...) Het jaar dat heel mooi begon sloeg om in iets wat ik totaal niet zag aankomen." Toen de artsen er na vele onderzoeken uiteindelijk achterkwamen dat het ging om een cyste en onrustige cellen "moest ze de medische molen in. Chemotherapie, een operatie en nu weer chemo. Het is pittig." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Angela de Jong vindt Dionne Stax van Koffietijd-niveau

Gelukkig voor Dionne lijken de vooruitzichten goed. "In principe zouden alle verkeerde cellen na de operatie en de chemotherapieën weg moeten zijn", vertelt ze. Ondanks al het slechte nieuws is Dionne nooit bij de pakken neer gaan zitten. "Mijn moeder is een vrouw vol energie. Ze is 66 en is net gepensioneerd, maar ze heeft nog een heel gevuld leven met yoga, een clubje hier, een borreltje daar. Ze geniet echt zo van het leven, en dan is het heel onwerkelijk om haar zo ziek te zien. Maar ik ben altijd hoop blijven houden."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Dionne Stax: 'Zo belangrijk dat het onderzoek gaande blijft'

De presentatrice vertelt dat haar moeder in hectische periodes altijd klaar staat voor haar dochter, dus dat doet Dionne als vanzelfsprekend andersom ook.. "Mijn moeder staat echt altijd voor mij klaar. (...). Dus toen ik hoorde dat het echt heftige maanden voor haar gingen worden, wilde ik er voor haar zijn. Zeker toen corona er ook nog bij kwam. Daardoor kan ik haar niet eens meer een knuffel geven, niet heel even vasthouden, niet tegen haar aankruipen in bed als ze het moeilijk heeft. Dus dan wil ik in ieder geval de banale dingen doen die ik wel kan doen, zoals boodschappen en het huishouden. En dat doe ik nu al een paar maanden."

Het hele interview met Dionne is te lezen in JAN Magazine. Het tijdschrift ligt vanaf morgen in de winkel. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!