Bibian Mentel en Ruben Annink Beeld © Warner Music

Ruben Annink brengt bijzondere ode aan Bibian Mentel

10 november 2020 17:12

Nadat Ruben Annink (22) kennismaakte met Bibian Mentel (48) in 'De 3 Sterren Camping' sloeg de vriendschappelijke vonk tussen hen over. De 'Beste Zangers'-deelnemer wil zijn goede vriendin en haar stichting Mentelity Foundation steunen en heeft daarom het nummer 'Dat Het Morgen Lukt' uitgebracht.

"Met dit liedje wil ik haar en haar stichting een hart onder de riem steken"

Ruben en Bibian leerden elkaar goed kennen toen ze samen meededen aan De 3 Sterren Camping. De zanger kon de meervoudig paralympisch kampioen snowboarder van dichtbij meemaken en dat maakte veel bij hem los. Vooral haar mindset kon Ruben goed waarderen. Tijdens het programma maakte hij een liedje voor Bibian, waarin hij haar positieve instelling en inspirerende quotes heeft verwerkt. Ruben speelde het voor haar, wat een emotionele bedoening was. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jinek-kijkers loven Bibian Mentel: 'Waanzinnig mens'

Het lied kwam stevig aan bij zowel Bibian als Ruben en daarom besloot de zanger de track verder uit te werken. Inmiddels is 'Dat Het Morgen Lukt' compleet en uitgebracht op alle streamingplatforms. Volgens Bibian zorgt het nummer niet alleen voor financiële steun aan haar stichting, maar geeft Ruben 'iedereen die het nummer hoort een beetje extra kracht om morgen weer met frisse moed de wereld in te stappen'. "Met dit liedje wil ik haar en haar stichting een hart onder de riem steken", laat Ruben op zijn beurt weten. 

De helft van de opbrengsten van het nummer gaan naar Mentelity Foundation. Hiermee zet Bibian zich in voor kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke uitdaging. Het nummer 'Dat Het Morgen Lukt' is vanaf nu te luisteren op Spotify. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het leven van Bibian Mentel te zien in documentaire

Bibians leven werd de laatste tijd gevolgd voor haar documentaire LEEF. In de video hieronder zie je er alles over. 

Emotionele Bibian Mentel: 'Wil niet doodgaan in het ziekenhuis'

02:06