Tom Hanks in 'News of the World' Beeld © Perfect World Pictures

'Nieuwe Tom Hanks-film komt direct naar Netflix'

12 november 2020 03:55

De film 'News Of The World' met Tom Hanks in de hoofdrol wordt in grote delen van de wereld uitgebracht op Netflix. Dat meldt 'Deadline'. De western gaat op 25 december in première in de VS, maar zou daarbuiten via de streamingservice worden gedistribueerd.

News Of The World is gebaseerd op en boek met dezelfde naam van Paulette Jiles. Dat vertelt het verhaal van een oorlogsveteraan die eind 19e eeuw een jong meisje dat jarenlang ontvoerd is geweest moet terugbrengen naar haar familie. Deze Captain Kidd, in de film gespeeld door Hanks, verdient zijn geld door langs dorpjes te trekken en daar het laatste nieuws te delen. De jonge Duitse actrice Helena Zengel speelt het meisje, Johanna.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Hanks en vrouw hebben officieel Grieks paspoort

Filmstudio Universal zou op het moment de laatste hand leggen aan de deal met Netflix. Door de film op deze manier uit te brengen, kan News Of The World meedingen naar de Oscars en andere prijzen in het komende awardseizoen. Het aanbod daarvoor is karig: veel filmtitels zijn vanwege het coronavirus en de daaropvolgende bioscoopsluitingen naar later in 2021 verschoven.